woensdag 23 april 2008

Pindasoep (Afrika)

PINDASOEP

Pinda's (of aardnoten), worden veel gebruikt in de Afrikaanse keuken. U kunt
aardnotenpasta bij een natuurvoedingswinkel kopen - voor een bijzondere en
vullende soep, maar u kunt er ook pindakaas voor in de plaats gebruiken.
Okra wordt traditioneel in stukken gesneden en verleent zo een iets
kleverige textuur aan de soep.

3 eetlepels aardnootpasta of pindakaas
1½ liter bouillon of water
2 eetlepels tomatenpuree
1 ui, gehakt
2 plakken verse gember
½ theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
zout
chilipoeder
250 gram witte yam, in blokjes
10 kleine okra's, bijgesneden (desgewenst)

Doe de aardnootpasta of pindakaas in een kom, voeg 3 deciliter van de
bouillon of water en de tomatenpuree toe en roer tot het mengsel glad is.
Schep het noot mengsel in een pan en voeg de ui, gember, tijm, het
laurierblad, wat zout en chilipoeder en de rest van de bouillon toe.
Breng tegen de kook aan en laat 1 uur sudderen, waarbij u af en toe roert om
aanbakken te voorkomen.
Voeg de witte yam toe en laat nog 10 minuten sudderen. Voeg desgewenst de
okra toe en laat sudderen tot beide groenten gaar zijn. Dien op.

4 personen

gebied : Afrika
gerechtsoort : soep

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een
onontdekte keuken / Rosamund Grant