donderdag 11 februari 2021

Visreepjes met puree van witte bonen

VISREEPJES MET PUREE VAN WITTE BONEN

500 gram scholfilets, vers of uit de diepvries
2 eetlepels bloem
zout
versgemalen peper
1 ei
2 sneetjes (oudbakken) wittebrood
2 eetlepels fijngehakte peterselie
boter om te bakken
partjes citroen

BONENPUREE
1 pot of blik witte bonen (800 gram)
1 ui
1 - 2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 - 3 eetlepels fijngehakte groene kruiden, vers of uit de diepvries
2 eetlepels koksroom of crème fraîche
2 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas


Snijd de (ontdooide) scholfilets elk schuin in twee of drie brede repen. Schep de bloem met wat zout en peper in een diep bord door elkaar. Klop het ei los met een paar druppels water in een tweede bord. Doe het broodkruim in een derde bord. Haal de reepjes vis eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het broodkruim. Druk het paneerlaagje stevig aan.
Doe voor de bonenpuree de boontjes met het vocht in een pan en laat kort koken. Fruit intussen de gesnipperde ui en de knoflook in de olijfolie tot de ui glazig is. Laat de kruiden kort meefruiten. Pureer de bonen met het uimengsel, de room en de geraspte kaas in de foodprocessor of met de staafmixer tot een grove puree en breng die op smaak met zout en peper. Verhit de boter voor het bakken van de vis in de koekenpan en bak de visreepjes aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin.
Serveer met de bonenpuree en desgewenst een salade. Geef partjes citroen bij de vis.
Variaties: Vervang de bonenpuree door aardappelpuree die op dezelfde manier op smaak wordt gebracht. U kunt de visreepjes ook frituren

4 personen

voedingswaarde : 594 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen februari 2000