dinsdag 21 oktober 2025

Kool-Bredie (Zuid-Afrika)

KOOL-BREDIE

500 gram niet te mager rund- of schapenvlees (als het vlees te mager is, vervang dan een deel ervan door spek of bacon)
1 grote ui
½ groene of witte kool
1 – 2 aardappelen
1 vers chilipepertje
1 prei
zout
peper


Snijd de ui in dunne ringen en fruit ze in niet te hete olie lichtbruin. Snijd het vlees in dobbelstenen (hak het spek desgewenst fijn) en leg het op de uien. Laat het zachtjes stoven. Snipper de kool en voeg die bij het vlees. Snijd de prei in ringen en voeg die toe. Snijd het chilipepertje in ringetjes en voeg die eveneens toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat het ½ uur zachtjes sudderen. Schil intussen de aardappelen, snijd ze in plakken en voeg ze toe. Breng op smaak met peper en zout en laat alles zacht en gaar worden (½ - 1 uur). Voeg zo nodig een scheutje water toe.

4 personen

gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Zuidafrikaans kookboek : Recepten uit de kleurrijkste keuken ter wereld / Patric de Goede