KALKOENSOEP MET CHINESE PADDENSTOELEN
Een geurige, verwarmende soep dankzij de bijzondere combinatie van ingrediënten en smaken.
150 gram kalkoenfilet
15 milliliter (1 eetlepel) sesamolie
50 gram gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten in warm water laten weken en laten uitlekken
700 milliliter kippenbouillon
15 milliliter (1 eetlepel) sojasaus
1 plakje gemberwortel
zou, naar smaakt
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Snijd de kalkoenborst in plakjes en vervolgens in dobbelsteentjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de stukjes kalkoen totdat deze bruin zijn. Uit de pan halen en overtollige olie afgieten.
Kook de paddenstoelen 10 minuten in water met zout. De paddenstoelen goed spoelen en laten uitlekken.
Doe de paddenstoelen samen met de bouillon in een pan. Voeg kalkoen, sojasaus, gember en zout en peper toe.
Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken.
Verwijder het plakje gember voordat u de soep heet opdient.
Serveer de soep in kommetjes, besprenkeld met fijngesneden verse bieslook.
Variatie: Vervang de kalkoen door kipfilet.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 23 / 35 minuten
gebied : China
gerechtsoort : soep
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Daphne Wannee
maandag 6 juni 2022
Kalkoensoep met zwarte paddenstoelen (China)
KALKOENSOEP MET ZWARTE PADDENSTOELEN
Een ongebruikelijke mengeling van aroma’s zorgt voor een smakelijke, verwarmende soep.
175 gram kalkoenborst
1 eetlepel sesamolie
50 gram gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten geweekt in warm water
8½ deciliter kippenbouillon
1 eetlepel sojasaus
1 schijfje verse gemberwortel
zout
peper
Het kalkoenvlees eerst in plakken en dan in blokjes snijden.
De sesamolie in een wok verhitten en hierin de blokjes kalkoenvlees roerbakken tot ze bruin zijn. De blokjes uit de pan halen en ze uit laten lekken.
De paddenstoelen 10 minuten in gezouten water koken, ze afspoelen en goed uit laten lekken.
De paddenstoelen met de bouillon in een pan doen en vlees, sojasaus en gember toevoegen. Met peper en zout op smaak brengen.
De soep aan de kook brengen en 15 minuten zacht laten koken.
De gemberwortel vlak voor het serveren verwijderen. De soep gloeiend heet serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 8 / 35 minuten
gebied : China
gerechtsoort : soep
bron : Chinees koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Lalita Ahmed, Carolyn Garner, Moyra Fraser
Een ongebruikelijke mengeling van aroma’s zorgt voor een smakelijke, verwarmende soep.
175 gram kalkoenborst
1 eetlepel sesamolie
50 gram gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten geweekt in warm water
8½ deciliter kippenbouillon
1 eetlepel sojasaus
1 schijfje verse gemberwortel
zout
peper
Het kalkoenvlees eerst in plakken en dan in blokjes snijden.
De sesamolie in een wok verhitten en hierin de blokjes kalkoenvlees roerbakken tot ze bruin zijn. De blokjes uit de pan halen en ze uit laten lekken.
De paddenstoelen 10 minuten in gezouten water koken, ze afspoelen en goed uit laten lekken.
De paddenstoelen met de bouillon in een pan doen en vlees, sojasaus en gember toevoegen. Met peper en zout op smaak brengen.
De soep aan de kook brengen en 15 minuten zacht laten koken.
De gemberwortel vlak voor het serveren verwijderen. De soep gloeiend heet serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 8 / 35 minuten
gebied : China
gerechtsoort : soep
bron : Chinees koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Lalita Ahmed, Carolyn Garner, Moyra Fraser
Abonneren op:
Posts (Atom)