KALKOENSOEP MET ZWARTE PADDENSTOELEN
Een ongebruikelijke mengeling van aroma’s zorgt voor een smakelijke, verwarmende soep.
175 gram kalkoenborst
1 eetlepel sesamolie
50 gram gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten geweekt in warm water
8½ deciliter kippenbouillon
1 eetlepel sojasaus
1 schijfje verse gemberwortel
zout
peper
Het kalkoenvlees eerst in plakken en dan in blokjes snijden.
De sesamolie in een wok verhitten en hierin de blokjes kalkoenvlees roerbakken tot ze bruin zijn. De blokjes uit de pan halen en ze uit laten lekken.
De paddenstoelen 10 minuten in gezouten water koken, ze afspoelen en goed uit laten lekken.
De paddenstoelen met de bouillon in een pan doen en vlees, sojasaus en gember toevoegen. Met peper en zout op smaak brengen.
De soep aan de kook brengen en 15 minuten zacht laten koken.
De gemberwortel vlak voor het serveren verwijderen. De soep gloeiend heet serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 8 / 35 minuten
gebied : China
gerechtsoort : soep
bron : Chinees koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Lalita Ahmed, Carolyn Garner, Moyra Fraser
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten