zondag 5 juni 2022

Gestoofd lamsvlees met champignonsaus (China)

GESTOOMD LAMSVLEES MET CHAMPIGNONSAUS

1 kilogram ontbeend lamsvlees, in reepjes gesneden
2 sjalotjes, in stukjes
zout
versgemalen zwarte peper
2 theelepels olie
2 teentjes knoflook, gepeld en in schijfjes
1 theelepel maïzena
mespunt ve-tsin (eventueel)
5 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels rijstwijn of droge sherry
1 theelepel fijngestampte zwarte peperkorrels
2½ centimeter verse gemberwortel, gepeld en dun gesneden
225 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
enkele druppels sesamolie


Het lamsvlees in een braadpan doen; water toevoegen totdat het vlees bedekt is. 5 Minuten laten koken. Het vlees afgieten en het kooknat bewaren. De reepjes lamsvlees in een diepe schaal leggen, de sjalotjes erover verdelen en met zout en peper bestrooien.
De olie in een wok verhitten, de knoflook bruin bakken en daarna verwijderen.
De maïzena mengen met ve-tsin, sojasaus, wijn, peperkorrels, gember en 4 eetlepels van het kooknat.
Het maïzenamengsel samen met de champignons door de olie in de wok roeren, 1 – 2 minuten laten koken en over het lamsvlees gieten.
De schaal afdekken met een stuk aluminiumfolie en dit rond de rand vastbinden. De schaal in een stoompan zetten en de inhoud 2 uur boven kokend water stomen. Wat sesamolie over het vlees sprenkelen en het gerecht serveren.

4 - 6 personen

bereidingstijd : 20 – 25 / 130 minuten

gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Chinees koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Lalita Ahmed, Carolyn Garner, Moyra Fraser

Geen opmerkingen: