KAO MENG GU YANG ROU (GEGRILD MONGOLISCH LAMSVLEES)
3 eetlepels droge sherry
1½ eetlepel lichte sojasaus
3 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
1 theelepel bruine suiker
2 teentjes knoflook, fijngehakt
600 gram lamsboutlapjes à la minute
1 eetlepel olie
2 uien, in ringen
In kom sherry, sojasaus, gember, suiker en knoflook mengen. Lamsvlees in repen van 4 centimeter snijden en door marinade scheppen. Minimaal 30 minuten laten marineren.
Ovengrill voorverwarmen. Repen vlees uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen. Bakplaat 10 centimeter onder hete grill schuiven en vlees in 6 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren. In koekenpan olie verhitten en uiringen 3 – 4 minuten, al omscheppend bakken. Vlees op vier borden scheppen en bestrooien met zout en peper. Uiringen erover verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 / 15 minuten
gebied : Peking, China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : China : Een culinaire ontdekkingsreis langs Peking, Kanton en Hongkong / Mieke van Laarhoven
zondag 5 juni 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten