PITTIGE LAMSKOTELETJES MET ZOETZURE UIEN-KORIANDERSALADE
Dit gerecht is geïnspireerd op de specerijen uit de Chinese moslim keuken. Hun voorouders kwamen via de zijderoute naar China en brachten hun eigen gewoonten en kookstijl mee, waaronder de pittige lamskoteletjes, die nu overal bij eetstalletjes en afhaalrestaurants op het menu staan.
4 lamskoteletjes
1 eetlepel arachideolie
zout
gemalen witte peper
SPECERIJENPASTA
1 eetlepel arachideolie
2 groene chilipepers, in ringetjes
1 theelepel gedroogde chilivlokken
1 theelepel middelscherp kerriepoeder
1 theelepel geelwortelpoeder
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 eetlepel Shaohsing rijstwijn of droge sherry
SALADE
1 witte ui, in ringen
sap van ½ citroen
4 eetlepel heldere rijstazijn of appelazijn
1 eetlepel mirin
¼ theelepel zout
¼ theelepel fijne kristalsuiker
een handjevol koriander, fijngehakt
Doe de uiringen voor de salade in een schaal met het citroensap en 4 deciliter water, laat ze 10 minuten staan.
Vermeng intussen alle ingrediënten voor de specerijenpasta in een andere schaal. Wentel de lamskoteletjes erdoor zodat ze zijn bedekt en laat ze afgedekt met plasticfolie 20 minuten marineren.
Laat de uiringen goed uitlekken en doe ze in een schone schaal met de overige ingrediënten voor de salade, behalve de koriander. Schep alles door elkaar en laat de salade 10 – 15 minuten intrekken. Strooi vlak voor het opdienen de koriander erover.
Verhit een wok op hoog vuur tot hij gaat roken en doe de arachideolie erin. Leg de gemarineerde koteletjes in de olie en bak ze 2 minuten aan elke kant. (Bak ze voor gaar vlees 1 – 2 minuten langer.)
Bestrooi de koteletjes naar smaak met nog wat zout en peper en dien ze op met de uiensalade.
2 personen
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten
gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Ching’s take-away : 110 snelle en gezonde Chinese favorieten / Ching-He Huang
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten