vrijdag 27 februari 2015

Salade au Munster (Alsace, Frankrijk)

SALADE AU MUNSTER (SALADE MET MUNSTER)

200 gram gemengde friséesla
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels frambozenazijn
zout
peper
8 pitloze druiven
300 gram Munster


Sla over vier borden verdelen. In kommetje olie en azijn tot sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Dressing over salade sprenkelen. Druiven wassen en halveren. Van Munster met theelepel kleine bolletjes vormen. Kaasbolletjes en druiven over salade verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten

gebied : Alsace, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht

bron : Frankrijk : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Elzas/Lotharingen, Centraal Massief en Aquitaine (De streekkeukens van Europa) / hoofdredactie Mieke van Laarhoven