zondag 14 november 2021

Gesmoorde kip met gember (Oost-Azië)

GESMOORDE KIP MET GEMBER

1 ontbeende kip, botten bewaren
½ theelepel gehakte verse gemberwortel
1 wortel, in kleine tukjes gesneden
1 knolraap, in kleine blokjes gesneden
1 courgette, in kleine blokjes gesneden
1 ui, dun gesneden
5 schijfjes verse gemberwortel
zout
peper


Het vlees van de borst en poten van de kip halen. Het vlees van de poten heel laten. De rest van het vlees en de kippenbotten in een pan doen en net met water bedekken. Koken tot het vocht tot een kwart gereduceerd is. De bouillon door een fijne zeef gieten. Het vlees van de kippenpoten aan de binnenkant bestrooien met de gehakte gember en zout en peper. Stevig oprollen en met keukentouw vastbinden. Aan de bouillon 1,4 deciliter water toevoegen en dit in een pan aan de kook brengen. De voorbereide groenten, schijfjes gember, het opgerolde vlees van de poten en de borstfilets toevoegen. De kip in 35 minuten gaar laten worden. Het opgerolde vlees van de poten uit de pan halen, het touw verwijderen en het vlees in schijven snijden. De schijven op een warme serverschaal leggen. De borstfilets uit de pan halen en in dunne schijven snijden. Bij het andere vlees op de verwarmde schaal leggen. De groenten met een schuimspaan uit de pan scheppen en rond het vlees leggen. Het vlees begieten met wat bouillon. Het gerecht heet serveren.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 60 minuten

gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson

Pittige groenekoolsla

PITTIGE GROENEKOOLSLA

½ kleine groene kool
2 eetlepels gehakte verse dille
2 eetlepels gehakte verse peterselie
½ kop zure room
sap van 1 kleine citroen
½ theelepel zeewier (naar keuze)
½ theelepel zeezout
versgemalen zwarte peper


Rasp of hak de kool, of snijd hem in dunne reepjes. meng kool, dille en peterselie in een grote kom. Roer het citroensap door de zure room en giet het mengsel over de kool. Voeg zeewier, zeezout en peper naar smaak bij. Meng alles goed door elkaar.

3 personen

bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Een leven lang fit : De natuurlijke methode voor blijvend gewichtsverlies die aantoont dat het er niet zo zeer om gaat wat u eet, maar wanneer en hoe / Harvey & Marilyn Diamond