zondag 19 juli 2020

Snijbonensalade met geitenkaas en pesto

SNIJBONENSALADE MET GEITENKAAS EN PESTO

300 gram snijbonen, over de lengte in reepjes gesneden
2 eetlepels pijnboompitten, in een droge koekenpan geroosterd
4 - 5 eetlepels goede kwaliteit groene olijfolie
2 (grote) tortillawraps
2 eieren, losgeklopt
40 gram geschaafde amandelen
groene kruiden (kervel, peterselie, dragon, basilicum), gehakt
2 rolletjes verse zachte geitenkaas, totaal 150 gram in 8 plakjes

PESTO
1 teentje knoflook
50 gram basilicumblaadjes
25 gram pijnboompitten, in een droge koekenpan geroosterd
25 gram Parmezaanse kaas
6 eetlepels olijfolie


Kook de snijbonen in ruim water met zout in 3 - 4 minuten beetgaar, giet af en meng met de pijnboompitten. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
Doe alle ingrediënten voor de pesto, behalve de olie, in een blender of keukenmachine (of gebruik de staafmixer) en mix fijn. Schenk er beetje bij beetje al kloppend de olie bij. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200°C.
Steek 12 rondjes van 6 centimeter doorsnede uit de tortilla’s. Haal deze door het ei, dan door het amandelschaafsel en tot slot door de groene kruiden. Leg de tortillarondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Leg op elk bord een flinke theelepel pesto. Leg daarop een tortillarondje, een stukje geitenkaas, weer een tortillarondje, een stukje geitenkaas en eindig met een tortillarondje. Steek er een prikker door en serveer met de snijbonensalade.

4 personen

voedingswaarde : 625 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Delicious. juni 2009