KUMQUATS MET GEKONFIJTE GEMBER
Dit nagerecht zal iedere zoetekauw heerlijk vinden.
20 kumquats
gemberwortel van 2½ centimeter, geschild en in plakjes gesneden
225 gram suiker
Was de kumquats grondig. Blancheer ze in kokend water en laat ze uitlekken. Blancheer de gember in kokend water en laat de plakjes uitlekken. Doe de kumquats met de suiker in een pan. Giet er water bij tot ongeveer 5 centimeter boven de vruchten. Voeg de gember toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat de vloeistof koken en langzaam karameliseren. Dit duurt ongeveer 1½ uur. Voeg tijdens het koken zonodig wat water toe. Lat het nagerecht eerst afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Haal de gember eruit, snijd het in hele kleine stukjes en doe het weer bij de citrusvruchtjes. Serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 110 minuten
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
dinsdag 28 januari 2025
Exotische fruitsalade (China)
EXOTISCHE FRUITSALADE
Vers fruit gemarineerd in sinaasappel- en lycheesap met een vleugje amandel.
1 rijpe papaja
1 granaatappel
4 ramboetanvruchten
2 kiwi’s
3 bloedsinaasappels
4 lychees uit blik, inclusief het sap uit het blik
3 druppels bittere amandelaroma of gewone amandelaroma
Snijd de papaja in tweeën en verwijder de pitten en eventueel dradig vruchtvlees met een klein lepeltje. Schil de beide helften en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Doe de plakjes in een kom of slaschaal. Snijd de granaatappel in tweeën en schep pulp en zaad eruit. De rest van de vrucht wordt niet gebruikt. Snijd de pulp in blokjes en voeg pulp en zaad toe aan de kom met papaja. Houd de ramboetanvruchten boven de kom, snijd de huid open met een mes en schil de vrucht vervolgens helemaal. Snijd het vruchtvlees in plakjes en voeg ze toe aan de kom met de rest van het fruit. Schil de kiwi’s, snijd ze in plakjes en voeg ze toe aan de kom. Schil twee van de drie sinaasappels. Verwijder alle pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Toevoegen aan de kom. Doe de lychees erbij en roer de inhoud van de kom voorzichtig door elkaar. Pers de overgebleven sinaasappel uit in een klein kommetje. Voeg hier het lycheesap en het amandelaroma aan toe en roer dit goed om. Giet het sap met de amandelsmaak over het fruit en laat de fruitsalade enkele uren in de koelkast marineren. Koel serveren.
4 personen
voorbereidings- / marineertijd : 1 / 3 uur
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Vers fruit gemarineerd in sinaasappel- en lycheesap met een vleugje amandel.
1 rijpe papaja
1 granaatappel
4 ramboetanvruchten
2 kiwi’s
3 bloedsinaasappels
4 lychees uit blik, inclusief het sap uit het blik
3 druppels bittere amandelaroma of gewone amandelaroma
Snijd de papaja in tweeën en verwijder de pitten en eventueel dradig vruchtvlees met een klein lepeltje. Schil de beide helften en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Doe de plakjes in een kom of slaschaal. Snijd de granaatappel in tweeën en schep pulp en zaad eruit. De rest van de vrucht wordt niet gebruikt. Snijd de pulp in blokjes en voeg pulp en zaad toe aan de kom met papaja. Houd de ramboetanvruchten boven de kom, snijd de huid open met een mes en schil de vrucht vervolgens helemaal. Snijd het vruchtvlees in plakjes en voeg ze toe aan de kom met de rest van het fruit. Schil de kiwi’s, snijd ze in plakjes en voeg ze toe aan de kom. Schil twee van de drie sinaasappels. Verwijder alle pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Toevoegen aan de kom. Doe de lychees erbij en roer de inhoud van de kom voorzichtig door elkaar. Pers de overgebleven sinaasappel uit in een klein kommetje. Voeg hier het lycheesap en het amandelaroma aan toe en roer dit goed om. Giet het sap met de amandelsmaak over het fruit en laat de fruitsalade enkele uren in de koelkast marineren. Koel serveren.
4 personen
voorbereidings- / marineertijd : 1 / 3 uur
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Meloensalade (China)
MELOENSALADE
Een verfrissende fruitsalade, ideaal na een rijk diner met vele gangen.
1 grote kanteloepmeloen
1 mango
4 grote of 8 kleine verse aardbeien
4 lychees uit blik, inclusief het sap
Schil de meloen en verwijder het zaad. Snijd e meloen in dunne plakjes. Schil de mango en verwijder de pit. Snijd de mango in dunne plakjes. Met behulp van een kleine bolletjesschep zoveel mogelijk balletjes uit de aardbeien halen. Verdeel de plakjes meloen over 4 kleine borden. Leg een laagje mango over de meloen. Leg een lychee in het midden van het arrangement en leg een paar aardbeibolletjes rond de lychee. Verdeel het lycheesap over de borden en zet de borden enige tijd in de koelkast.
4 personen
voorbereidings- / koeltijd : 30 / 180 minuten
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Een verfrissende fruitsalade, ideaal na een rijk diner met vele gangen.
1 grote kanteloepmeloen
1 mango
4 grote of 8 kleine verse aardbeien
4 lychees uit blik, inclusief het sap
Schil de meloen en verwijder het zaad. Snijd e meloen in dunne plakjes. Schil de mango en verwijder de pit. Snijd de mango in dunne plakjes. Met behulp van een kleine bolletjesschep zoveel mogelijk balletjes uit de aardbeien halen. Verdeel de plakjes meloen over 4 kleine borden. Leg een laagje mango over de meloen. Leg een lychee in het midden van het arrangement en leg een paar aardbeibolletjes rond de lychee. Verdeel het lycheesap over de borden en zet de borden enige tijd in de koelkast.
4 personen
voorbereidings- / koeltijd : 30 / 180 minuten
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Konijn in vruchtensap (China)
KONIJN IN VRUCHTENSAP
300 gram konijnenpoot, gefileerd en in blokjes van 1 centimeter gesneden
4 centimeter gember, fijngesneden
1 eetlepel lente-ui, fijngesneden
1 theelepel zout
frituurolie
½ kopje gourmet- of kippenbouillon
1 kopje ananassap
1 kopje sinaasappelsap
Marineer de konijnenpoot 15 minuten met gember, lente-ui en zout. Verhit de wok en doe voldoende frituurolie voor de poot erin. Verwijder eventuele restjes van de marinade en frituur het vlees tot goudkleurig. Haal het vlees uit de wok en laat uitlekken. Maak de wok schoon, doe de bouillon samen met beide kopjes sap in de wok en laat 5 minuten sudderen. Het vlees toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Het vlees in de saus laten afkoelen en voor het opdienen afgieten.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : voorgerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
300 gram konijnenpoot, gefileerd en in blokjes van 1 centimeter gesneden
4 centimeter gember, fijngesneden
1 eetlepel lente-ui, fijngesneden
1 theelepel zout
frituurolie
½ kopje gourmet- of kippenbouillon
1 kopje ananassap
1 kopje sinaasappelsap
Marineer de konijnenpoot 15 minuten met gember, lente-ui en zout. Verhit de wok en doe voldoende frituurolie voor de poot erin. Verwijder eventuele restjes van de marinade en frituur het vlees tot goudkleurig. Haal het vlees uit de wok en laat uitlekken. Maak de wok schoon, doe de bouillon samen met beide kopjes sap in de wok en laat 5 minuten sudderen. Het vlees toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Het vlees in de saus laten afkoelen en voor het opdienen afgieten.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : voorgerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
Roergebakken rijst met paprika's (China)
ROERGEBAKKEN RIJST MET PAPRIKA’S
Een roerbakschotel met langkorrelige rijst, rode en groene paprika’s, uien en sojasaus.
100 gram langkorrelige rijst
1 eetlepel arachideolie
1 ui, fijngesnipperd
1 groene paprika, ontdaan van zaad en in zeer dunne reepjes gesneden
1 rode paprika, ontdaan van zaad en in zeer dunne reepjes gesneden
1 eetlepel sojasaus
zout
versgemalen zwarte peper
1 theelepel sesamolie
Laat de rijst in kokend water in 10 – 12 minuten beetgaar koken. Afgieten en opzij zetten. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 1 minuut. Voeg de paprika’s toe en roerbak het geheel nog eens een minuut, totdat het lichtbruin is. Voeg de rijst toe, schenk de sojasaus erbij en bak het geheel net zo lang, totdat de rijst door en door heet is. Breng op smaak met zout, peper en met sesamolie en serveer.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 - 20 minuten
gebied : China
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Een roerbakschotel met langkorrelige rijst, rode en groene paprika’s, uien en sojasaus.
100 gram langkorrelige rijst
1 eetlepel arachideolie
1 ui, fijngesnipperd
1 groene paprika, ontdaan van zaad en in zeer dunne reepjes gesneden
1 rode paprika, ontdaan van zaad en in zeer dunne reepjes gesneden
1 eetlepel sojasaus
zout
versgemalen zwarte peper
1 theelepel sesamolie
Laat de rijst in kokend water in 10 – 12 minuten beetgaar koken. Afgieten en opzij zetten. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 1 minuut. Voeg de paprika’s toe en roerbak het geheel nog eens een minuut, totdat het lichtbruin is. Voeg de rijst toe, schenk de sojasaus erbij en bak het geheel net zo lang, totdat de rijst door en door heet is. Breng op smaak met zout, peper en met sesamolie en serveer.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 - 20 minuten
gebied : China
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Roergebakken kleefrijst (China)
ROERGEBAKKEN KLEEFRIJST
Een heerlijke rijstschotel waarin kleefrijst wordt gecombineerd met roergebakken paddenstoelen, gember en sjalotjes.
250 gram kleefrijst, 8 uur laten weken
2 eetlepels olie
2 bosuitjes, fijngesnipperd
½ ui, fijngesnipperd
1 plakje gemberwortel
4 gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten laten weken in warm water, laten uitlekken en in plakjes snijden
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Was de rijst in een grote hoeveelheid koud water en doe de rijst vervolgens in een zeef. Giet 1,3 liter kokend water over de rijst en zet deze opzij. Verhit de olie in een wok en roerbak de uien en gember 2 – 3 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak het geheel 1 minuut. Doe de rijst erbij en zoveel water, dat er 1½ centimeter boven de rijst staat. Goed doorroeren. Doe het deksel erop en kook het geheel op een matig vuur, totdat er bijna geen vloeistof meer over is. Draai het vuur nog lager en ga door met koken totdat alle vloeistof is verdampt. Dit duurt in totaal ongeveer 20 minuten. Voeg zout en peper toe. Haal de gember eruit en serveer.
4 personen
week- / voorbereidings- / bereidingstijd : 8 uur / 20 / 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Een heerlijke rijstschotel waarin kleefrijst wordt gecombineerd met roergebakken paddenstoelen, gember en sjalotjes.
250 gram kleefrijst, 8 uur laten weken
2 eetlepels olie
2 bosuitjes, fijngesnipperd
½ ui, fijngesnipperd
1 plakje gemberwortel
4 gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten laten weken in warm water, laten uitlekken en in plakjes snijden
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Was de rijst in een grote hoeveelheid koud water en doe de rijst vervolgens in een zeef. Giet 1,3 liter kokend water over de rijst en zet deze opzij. Verhit de olie in een wok en roerbak de uien en gember 2 – 3 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak het geheel 1 minuut. Doe de rijst erbij en zoveel water, dat er 1½ centimeter boven de rijst staat. Goed doorroeren. Doe het deksel erop en kook het geheel op een matig vuur, totdat er bijna geen vloeistof meer over is. Draai het vuur nog lager en ga door met koken totdat alle vloeistof is verdampt. Dit duurt in totaal ongeveer 20 minuten. Voeg zout en peper toe. Haal de gember eruit en serveer.
4 personen
week- / voorbereidings- / bereidingstijd : 8 uur / 20 / 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Chinese bami goreng met schaaldieren (China)
CHINESE BAMI GORENG MET SCHAALDIEREN
Chinese mie, gekookt met mosselen, kokkels en groenten, geserveerd in een rijke saus met gember- en wijnsmaak.
225 gram Chinese (eier-)mie
½ groene paprika, ontdaan van zaad
½ rode paprika, ontdaan van zaad
1 eetlepel olie
½ theelepel fijngesneden knoflook
½ theelepel fijngesneden gemberwortel
½ bosuitje, fijngesnipperd
150 gram ongekookte mosselen in de schelp
50 gram ongekookte kokkels in de schelp
1 eetlepel Chinese rijstwijn
2 eetlepels sojasaus
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Kook de mie 4 – 5 minuten in water met wat zout beetgaar. Onder koud water afspoelen en opzij zetten in een vergiet om te laten uitlekken. Snijd ondertussen de paprika’s in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak knoflook, gember, paprika’s en bosuitje 1 minuut. Doe de mosselen, kokkels, sojasaus en de gekookte mie erbij. Goed door elkaar roeren met eetstokjes. Op smaak brengen met peper en zout en 5 minuten onder regelmatig roeren bakken, totdat de schaaldieren door en door gaar zijn. Direct serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 12 - 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : noedelgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Chinese mie, gekookt met mosselen, kokkels en groenten, geserveerd in een rijke saus met gember- en wijnsmaak.
225 gram Chinese (eier-)mie
½ groene paprika, ontdaan van zaad
½ rode paprika, ontdaan van zaad
1 eetlepel olie
½ theelepel fijngesneden knoflook
½ theelepel fijngesneden gemberwortel
½ bosuitje, fijngesnipperd
150 gram ongekookte mosselen in de schelp
50 gram ongekookte kokkels in de schelp
1 eetlepel Chinese rijstwijn
2 eetlepels sojasaus
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Kook de mie 4 – 5 minuten in water met wat zout beetgaar. Onder koud water afspoelen en opzij zetten in een vergiet om te laten uitlekken. Snijd ondertussen de paprika’s in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak knoflook, gember, paprika’s en bosuitje 1 minuut. Doe de mosselen, kokkels, sojasaus en de gekookte mie erbij. Goed door elkaar roeren met eetstokjes. Op smaak brengen met peper en zout en 5 minuten onder regelmatig roeren bakken, totdat de schaaldieren door en door gaar zijn. Direct serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 12 - 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : noedelgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Steurgarnalen met groenten (China)
STEURGARNALEN MET GROENTEN
Snel gefrituurde steurgarnalen geserveerd met een selectie Chinese roerbakgroenten.
8 gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten in warm water laten weken en laten uitlekken
225 gram taugé
½ komkommer
2 eetlepels arachideolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 theelepel suiker
1 theelepel oestersaus
1 theelepel wijnazijn
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 theelepel olie
20 steurgarnalen, gepeld en ontdaan van de zwarte darm
2 eetlepels maïzena
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
Kook de paddenstoelen 15 minuten in water met wat zout. Afspoelen en laten uitlekken. Spoel ondertussen de taugé en laat deze uitlekken. Schil de komkommer en snijd hem in zeer dunne reepjes. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de knoflook, taugé en paddenstoelen ongeveer 1 minuut. Voeg komkommer, suiker, oestersaus, wijnazijn en zout en peper toe en kook het geheel al roerend 2 minuten. Verhit de olie in een koekenpan. Haal de garnalen door de maïzena en frituur ze 5 minuten, totdat ze door en door gaar zijn. Schep de groenten op een bord en leg de gefrituurde garnalen erbovenop. Even voor het opdienen besprenkelen met sojasaus en sesamolie.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 35 / 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Snel gefrituurde steurgarnalen geserveerd met een selectie Chinese roerbakgroenten.
8 gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten in warm water laten weken en laten uitlekken
225 gram taugé
½ komkommer
2 eetlepels arachideolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 theelepel suiker
1 theelepel oestersaus
1 theelepel wijnazijn
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 theelepel olie
20 steurgarnalen, gepeld en ontdaan van de zwarte darm
2 eetlepels maïzena
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
Kook de paddenstoelen 15 minuten in water met wat zout. Afspoelen en laten uitlekken. Spoel ondertussen de taugé en laat deze uitlekken. Schil de komkommer en snijd hem in zeer dunne reepjes. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de knoflook, taugé en paddenstoelen ongeveer 1 minuut. Voeg komkommer, suiker, oestersaus, wijnazijn en zout en peper toe en kook het geheel al roerend 2 minuten. Verhit de olie in een koekenpan. Haal de garnalen door de maïzena en frituur ze 5 minuten, totdat ze door en door gaar zijn. Schep de groenten op een bord en leg de gefrituurde garnalen erbovenop. Even voor het opdienen besprenkelen met sojasaus en sesamolie.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 35 / 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Wijtingbeignets met koude vissaus (China)
WIJTINGBEIGNETS MET KOUDE VISSAUS
Lekkere gefileerde wijting in een knapperig beslagkorstje, geserveerd met een geurige dipsaus.
150 gram bloem, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
100 milliliter water
1 ei, losgeklopt
1 theelepel olie
zout
450 gram gefileerde wijting
vers gemalen zwarte peper
frituurolie
SAUS
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel visbouillon
een paar bladeren verse munt, fijngesneden
Meng bloem en bakpoeder in een beslagkom en voeg geleidelijk water en daarna het losgeklopte ei toe. Voeg de olie en een snufje zout toe, en klop alle ingrediënten tot een geheel. Laat het beslag daarna een paar minuten rusten. Vermeng ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een klein kommetje. Opzij zetten. Breng de visfilets op smaak met zout en peper en snijd ze vervolgens in dunne repen. Verhit de olie in een diepe pan of frituurpan. Haal de visreepjes met een paar tegelijk door het beslag en doe ze in de hete olie. Frituur de visreepjes totdat ze goudkleurig en knapperig zijn. Haal de visbeignets uit de olie en laat ze afdruipen op keukenpapier. Warmhouden terwijl u de rest van de visreepjes bereidt. Serveer de visbeignets met de vissaus.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten
gebied : China
gerechtsoort : visgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Lekkere gefileerde wijting in een knapperig beslagkorstje, geserveerd met een geurige dipsaus.
150 gram bloem, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
100 milliliter water
1 ei, losgeklopt
1 theelepel olie
zout
450 gram gefileerde wijting
vers gemalen zwarte peper
frituurolie
SAUS
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel visbouillon
een paar bladeren verse munt, fijngesneden
Meng bloem en bakpoeder in een beslagkom en voeg geleidelijk water en daarna het losgeklopte ei toe. Voeg de olie en een snufje zout toe, en klop alle ingrediënten tot een geheel. Laat het beslag daarna een paar minuten rusten. Vermeng ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een klein kommetje. Opzij zetten. Breng de visfilets op smaak met zout en peper en snijd ze vervolgens in dunne repen. Verhit de olie in een diepe pan of frituurpan. Haal de visreepjes met een paar tegelijk door het beslag en doe ze in de hete olie. Frituur de visreepjes totdat ze goudkleurig en knapperig zijn. Haal de visbeignets uit de olie en laat ze afdruipen op keukenpapier. Warmhouden terwijl u de rest van de visreepjes bereidt. Serveer de visbeignets met de vissaus.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten
gebied : China
gerechtsoort : visgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Roereieren met krabvlees (China)
ROEREIEREN MET KRABVLEES
De smaak van verse krab gaat heel goed samen met romige roereieren.
3 gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten in warm water laten weken en laten uitlekken
1 wortel, fijngesneden
1 prei, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 grote ongekookte krab
8 eieren, losgeklopt
een paar druppels sesamolie
1 theelepel sake
1 eetlepel sojasaus
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Kook de paddenstoelen 15 minuten in water met wat zout. Afspoelen met schoon water en goed laten uitlekken. Vervolgens in dunne plakjes snijden. Doe wortel, prei en ui in een grote pan. 2 Liter water toevoegen en aan de kook brengen. De krab toevoegen en 15 minuten meekoken. Haal de krab eruit en laat deze afkoelen. Eenmaal afgekoeld, de scharen en ledematen afbreken, de rug openbreken en de schalen van de ledematen openen. Haal voorzichtig al het vlees uit de krab. Vermeng eieren, paddenstoelen, sesamolie, sake, sojasaus en krabvlees in een grote kom. Op smaak brengen met peper en zout. Bak de eieren al roerend in een koekenpan op een niet al te hoog vuur. Als de eieren naar uw smaak gaar zijn, direct serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 90 / 40 minuten
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
De smaak van verse krab gaat heel goed samen met romige roereieren.
3 gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten in warm water laten weken en laten uitlekken
1 wortel, fijngesneden
1 prei, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 grote ongekookte krab
8 eieren, losgeklopt
een paar druppels sesamolie
1 theelepel sake
1 eetlepel sojasaus
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Kook de paddenstoelen 15 minuten in water met wat zout. Afspoelen met schoon water en goed laten uitlekken. Vervolgens in dunne plakjes snijden. Doe wortel, prei en ui in een grote pan. 2 Liter water toevoegen en aan de kook brengen. De krab toevoegen en 15 minuten meekoken. Haal de krab eruit en laat deze afkoelen. Eenmaal afgekoeld, de scharen en ledematen afbreken, de rug openbreken en de schalen van de ledematen openen. Haal voorzichtig al het vlees uit de krab. Vermeng eieren, paddenstoelen, sesamolie, sake, sojasaus en krabvlees in een grote kom. Op smaak brengen met peper en zout. Bak de eieren al roerend in een koekenpan op een niet al te hoog vuur. Als de eieren naar uw smaak gaar zijn, direct serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 90 / 40 minuten
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Abonneren op:
Posts (Atom)