EXOTISCHE FRUITSALADE
Vers fruit gemarineerd in sinaasappel- en lycheesap met een vleugje amandel.
1 rijpe papaja
1 granaatappel
4 ramboetanvruchten
2 kiwi’s
3 bloedsinaasappels
4 lychees uit blik, inclusief het sap uit het blik
3 druppels bittere amandelaroma of gewone amandelaroma
Snijd de papaja in tweeën en verwijder de pitten en eventueel dradig vruchtvlees met een klein lepeltje. Schil de beide helften en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Doe de plakjes in een kom of slaschaal. Snijd de granaatappel in tweeën en schep pulp en zaad eruit. De rest van de vrucht wordt niet gebruikt. Snijd de pulp in blokjes en voeg pulp en zaad toe aan de kom met papaja. Houd de ramboetanvruchten boven de kom, snijd de huid open met een mes en schil de vrucht vervolgens helemaal. Snijd het vruchtvlees in plakjes en voeg ze toe aan de kom met de rest van het fruit. Schil de kiwi’s, snijd ze in plakjes en voeg ze toe aan de kom. Schil twee van de drie sinaasappels. Verwijder alle pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Toevoegen aan de kom. Doe de lychees erbij en roer de inhoud van de kom voorzichtig door elkaar. Pers de overgebleven sinaasappel uit in een klein kommetje. Voeg hier het lycheesap en het amandelaroma aan toe en roer dit goed om. Giet het sap met de amandelsmaak over het fruit en laat de fruitsalade enkele uren in de koelkast marineren. Koel serveren.
4 personen
voorbereidings- / marineertijd : 1 / 3 uur
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten