CHINESE BAMI GORENG MET SCHAALDIEREN
Chinese mie, gekookt met mosselen, kokkels en groenten, geserveerd in een rijke saus met gember- en wijnsmaak.
225 gram Chinese (eier-)mie
½ groene paprika, ontdaan van zaad
½ rode paprika, ontdaan van zaad
1 eetlepel olie
½ theelepel fijngesneden knoflook
½ theelepel fijngesneden gemberwortel
½ bosuitje, fijngesnipperd
150 gram ongekookte mosselen in de schelp
50 gram ongekookte kokkels in de schelp
1 eetlepel Chinese rijstwijn
2 eetlepels sojasaus
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Kook de mie 4 – 5 minuten in water met wat zout beetgaar. Onder koud water afspoelen en opzij zetten in een vergiet om te laten uitlekken. Snijd ondertussen de paprika’s in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak knoflook, gember, paprika’s en bosuitje 1 minuut. Doe de mosselen, kokkels, sojasaus en de gekookte mie erbij. Goed door elkaar roeren met eetstokjes. Op smaak brengen met peper en zout en 5 minuten onder regelmatig roeren bakken, totdat de schaaldieren door en door gaar zijn. Direct serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 12 - 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : noedelgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten