dinsdag 28 januari 2025

Kumquats met gekonfijte gember (China)

KUMQUATS MET GEKONFIJTE GEMBER

Dit nagerecht zal iedere zoetekauw heerlijk vinden.

20 kumquats
gemberwortel van 2½ centimeter, geschild en in plakjes gesneden
225 gram suiker


Was de kumquats grondig. Blancheer ze in kokend water en laat ze uitlekken. Blancheer de gember in kokend water en laat de plakjes uitlekken. Doe de kumquats met de suiker in een pan. Giet er water bij tot ongeveer 5 centimeter boven de vruchten. Voeg de gember toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat de vloeistof koken en langzaam karameliseren. Dit duurt ongeveer 1½ uur. Voeg tijdens het koken zonodig wat water toe. Lat het nagerecht eerst afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Haal de gember eruit, snijd het in hele kleine stukjes en doe het weer bij de citrusvruchtjes. Serveren.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 110 minuten

gebied : China
gerechtsoort : nagerecht

bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith

Geen opmerkingen: