ROERGEBAKKEN RIJST MET PAPRIKA’S
Een roerbakschotel met langkorrelige rijst, rode en groene paprika’s, uien en sojasaus.
100 gram langkorrelige rijst
1 eetlepel arachideolie
1 ui, fijngesnipperd
1 groene paprika, ontdaan van zaad en in zeer dunne reepjes gesneden
1 rode paprika, ontdaan van zaad en in zeer dunne reepjes gesneden
1 eetlepel sojasaus
zout
versgemalen zwarte peper
1 theelepel sesamolie
Laat de rijst in kokend water in 10 – 12 minuten beetgaar koken. Afgieten en opzij zetten. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 1 minuut. Voeg de paprika’s toe en roerbak het geheel nog eens een minuut, totdat het lichtbruin is. Voeg de rijst toe, schenk de sojasaus erbij en bak het geheel net zo lang, totdat de rijst door en door heet is. Breng op smaak met zout, peper en met sesamolie en serveer.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 - 20 minuten
gebied : China
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten