ROERGEBAKKEN KLEEFRIJST
Een heerlijke rijstschotel waarin kleefrijst wordt gecombineerd met roergebakken paddenstoelen, gember en sjalotjes.
250 gram kleefrijst, 8 uur laten weken
2 eetlepels olie
2 bosuitjes, fijngesnipperd
½ ui, fijngesnipperd
1 plakje gemberwortel
4 gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten laten weken in warm water, laten uitlekken en in plakjes snijden
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Was de rijst in een grote hoeveelheid koud water en doe de rijst vervolgens in een zeef. Giet 1,3 liter kokend water over de rijst en zet deze opzij. Verhit de olie in een wok en roerbak de uien en gember 2 – 3 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak het geheel 1 minuut. Doe de rijst erbij en zoveel water, dat er 1½ centimeter boven de rijst staat. Goed doorroeren. Doe het deksel erop en kook het geheel op een matig vuur, totdat er bijna geen vloeistof meer over is. Draai het vuur nog lager en ga door met koken totdat alle vloeistof is verdampt. Dit duurt in totaal ongeveer 20 minuten. Voeg zout en peper toe. Haal de gember eruit en serveer.
4 personen
week- / voorbereidings- / bereidingstijd : 8 uur / 20 / 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
dinsdag 28 januari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten