dinsdag 28 januari 2025

Wijtingbeignets met koude vissaus (China)

WIJTINGBEIGNETS MET KOUDE VISSAUS

Lekkere gefileerde wijting in een knapperig beslagkorstje, geserveerd met een geurige dipsaus.

150 gram bloem, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
100 milliliter water
1 ei, losgeklopt
1 theelepel olie
zout
450 gram gefileerde wijting
vers gemalen zwarte peper
frituurolie

SAUS
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel visbouillon
een paar bladeren verse munt, fijngesneden


Meng bloem en bakpoeder in een beslagkom en voeg geleidelijk water en daarna het losgeklopte ei toe. Voeg de olie en een snufje zout toe, en klop alle ingrediënten tot een geheel. Laat het beslag daarna een paar minuten rusten. Vermeng ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een klein kommetje. Opzij zetten. Breng de visfilets op smaak met zout en peper en snijd ze vervolgens in dunne repen. Verhit de olie in een diepe pan of frituurpan. Haal de visreepjes met een paar tegelijk door het beslag en doe ze in de hete olie. Frituur de visreepjes totdat ze goudkleurig en knapperig zijn. Haal de visbeignets uit de olie en laat ze afdruipen op keukenpapier. Warmhouden terwijl u de rest van de visreepjes bereidt. Serveer de visbeignets met de vissaus.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten

gebied : China
gerechtsoort : visgerecht

bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith

Geen opmerkingen: