dinsdag 26 juni 2018

Friseesalade met geitenkaas

FRISEESALADE MET GEITENKAAS

1 krop frisee, geplukt
250 gram jonge geitenkaas
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels (rode wijn)azijn
1 theelepel honing
1 theelepel grove mosterd
1 eetlepel tijmblaadjes, gehakt
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
zout
peper
2 eetlepels zonnebloemolie
1 courgette, in plakken
1 rode ui, in ringen
2 eetlepels zonnebloempitten, geroosterd


Verdeel de frisee over 4 borden.
meng de olijfolie met azijn, honing, mosterd, tijmblaadjes, rozemarijnnaaldjes, zout en peper tot een dressing.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de plakken courgette aan beide kanten snel bruin.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakken courgette erop. Leg op elke plak courgette een ring rode ui ter grootte van de plak courgette.
Snijd de kaas in niet te dunne plakken. Steek er rondjes uit die even groot zijn als de plak courgette en leg deze op de ui. Bestrijk de geitenkaasrondjes met de dressing.
Zet de bakplaat onder de voorverwarmde grill en laat de geitenkaas iets smelten (3 - 5 minuten).
Schep de rest van de dressing door de friseesla en verdeel deze over 4 bordjes.
Leg op elk bord een aantal geitenkaasrondjes en strooi de geroosterde zonnebloempitten erover.


4 personen

voedingswaarde : 340 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel