maandag 27 september 2021

Visfilet met citroensaus

VISFILET MET CITROENSAUS

½ citroen
1 kippenbouillontablet
5½ eetlepel boter of margarine
2 eetlepels olie
8 gepaneerde visfilets
3½ eetlepel bloem
¼ liter melk
zout
peper


Citroen raspen en uitpersen tot 2½ eetlepel sap. In maatbeker met ¼ liter heet water bouillontablet oplossen. In koekenpan 2 eetlepels boter met olie verhitten. Vis aan beide zijden in 8 minuten goudbruin bakken. Intussen in steelpan 3½ eetlepel boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje bouillon en melk toevoegen. Citroenrasp en -sap erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Visfilet op schaal scheppen. Beetje saus erover schenken.
Groentetip: tuinbonen.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip september 1979