maandag 2 juni 2025

Krokante kip-nori-rolletjes met hoisin

KROKANTE KIP-NORI-ROLLETJES MET HOISIN

300 gram kipgehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
100 milliliter hoisinsaus + 2 eetlepels extra
1 eetlepel maïzena
2 norivellen
4 rijstvellen
12 blaadjes Thaise basilicum
zonnebloemolie, om in te bakken
sap van 1 limoen
1 theelepel suiker


Meng in een kom het kipgehakt met de knoflook, 2 eetlepels hoisinsaus en maïzena en breng op smaak met peper en zout. Doe het kipmengsel eventueel in een spuitzak met gladde spuitmond voor egale, ronde rolletjes.
Snijd de norivellen over de lange kant door. Leg een gehalveerd vel voor je en spuit het kipmengsel aan de onderkant van het norivel. Rol zo strak mogelijk op en maak het laatste stukje nori vochtig met wat water, zodat het plakt.
Snijd of knip de rijstvellen bij ¾ doormidden. Het kleine stukje heb je niet meer nodig. Week een rijstvel 5 seconden in een bord koud water en leg voor je neer. Leg hierop het nori-rolletje en 3 blaadjes Thaise basilicum over het nori-rolletje. Rol nu het nori-rolletje zo strak mogelijk in het rijstvel. Snijd of knip het rolletje voorzichtig in 3 gelijke stukjes. Herhaal met de rest van de norivellen, basilicum en rijstvellen.
Verhit een laagje zonnebloemolie van 2 centimeter in een steelpan op hoog vuur tot 180°C (een stukje brood bakt dan in 30 seconden goudbruin). Bak de kip-nori-rolletjes, eventueel in porties, in 3 – 4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Roer intussen de 100 milliliter hoisinsaus met het limoensap en de suiker tot een dipsaus. Serveer de dipsaus bij de kip-nori-rolletjes.

4 personen

voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Delicious. mei 2025