STOKBROOD MET ARTISJOKKEN EN AARDBEIEN
1 blikje artisjokharten (240 gram)
½ eetlepel olijfolie
zout
peper
200 gram aardbeien
50 gram magere kwark
1 (bruin maanzaad-)stokbrood (50 centimeter)
50 gram alfalfa (of 1 bakje tuinkers)
50 gram geraspte kaas
Artisjokharten laten uitlekken. In plakjes snijden. Besprenkelen met olie en bestrooien met zout en peper. Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen. In plakjes snijden. Kwark losroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Onderste helft van stokbrood ermee besmeren. Achtereenvolgens alfalfa en kaas over kwark verdelen. Om en om aardbei en artisjok erop leggen. Bovenste helft van stokbrood erop leggen.
2 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip augustus 1991
maandag 24 augustus 2020
Schwarzwalder taart (Zwarte Woud, Baden-Württemberg, Duitsland)
SCHWARZWALDER TAART
1 hotelcake (500 gram)
cassislimonadesiroop of Kirsch
kersenconfiture
slagroom
chocoladevlokken
kersen
Besprenkel een in 3 lagen gesneden hotelcake met cassislimonadesiroop of Kirsch. Bestrijk de lagen cake met kersenconfiture en geklopte slagroom. Bestrijk de buitenkant van de cake met slagroom en bestrooi hem met chocoladevlokken. Garneer met toefjes slagroom en uitgelekte kersen.
10 personen
gebied : Zwarte Woud, Baden-Württemberg, Duitsland
gerechtsoort : gebak
bron : C1000 Thuis-Magazine nazomer 1991
1 hotelcake (500 gram)
cassislimonadesiroop of Kirsch
kersenconfiture
slagroom
chocoladevlokken
kersen
Besprenkel een in 3 lagen gesneden hotelcake met cassislimonadesiroop of Kirsch. Bestrijk de lagen cake met kersenconfiture en geklopte slagroom. Bestrijk de buitenkant van de cake met slagroom en bestrooi hem met chocoladevlokken. Garneer met toefjes slagroom en uitgelekte kersen.
10 personen
gebied : Zwarte Woud, Baden-Württemberg, Duitsland
gerechtsoort : gebak
bron : C1000 Thuis-Magazine nazomer 1991
Tomatensalade met frambozendressing
TOMATENSALADE MET FRAMBOZENDRESSING
250 gram tomaten
6 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel frambozenjam
2 eetlepels blanke azijn
peper
zout
3 eetlepels fijn geknipte bieslook
Maak de tomaten schoon en snijd ze in partjes. Klop een sausje van de olie, de jam, de azijn en peper en zout.
Meng de dressing luchtig door de tomaten. Bestrooi de salade met de bieslook.
4 personen
voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : salade
bron : C1000 Thuis-Magazine nazomer 1991
250 gram tomaten
6 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel frambozenjam
2 eetlepels blanke azijn
peper
zout
3 eetlepels fijn geknipte bieslook
Maak de tomaten schoon en snijd ze in partjes. Klop een sausje van de olie, de jam, de azijn en peper en zout.
Meng de dressing luchtig door de tomaten. Bestrooi de salade met de bieslook.
4 personen
voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : salade
bron : C1000 Thuis-Magazine nazomer 1991
Zalm-maaltijdsalade met venkel
ZALM-MAALTIJDSALADE MET VENKEL
Heerlijk, zo’n frisse knapperige salade. U moet hem proeven met het romige limoensausje!
1 venkel (400 gram)
200 gram krulandijvie
1 limoen
4 eetlepels mayonaise
1 deciliter umer
zout
peper
1 blik rode zalm (400 gram)
10 radijsjes
Venkel wassen. Stronk en steltjes verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in lengte in dunne plakken snijden. Ruim water aan de kook brengen. Venkel 3 minuten koken. Onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Andijvie wassen en uitslaan. In brede repen snijden. Limoen goed wassen. 4 Dunne plakjes eraf snijden. In vieren snijden. Rest van limoen uitpersen (2 eetlepel sap). In kommetje doen: limoensap, mayonaise, umer, zout en peper. Helft van achtergehouden venkelgroen erboven fijnknippen. Tot sausje roeren. Zalm laten uitlekken. Vel en graat verwijderen. In stukjes verdelen. In schaal doen: venkel, andijvie en zalm. Voorzichtig door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Radijsjes wassen. In plakjes snijden.
Door salade radijs scheppen. Salade over 4 borden verdelen. Garneren met plakjes limoen en rest van venkelgroen. Sausje apart erbij geven.
Lekker met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip augustus 1990
Heerlijk, zo’n frisse knapperige salade. U moet hem proeven met het romige limoensausje!
1 venkel (400 gram)
200 gram krulandijvie
1 limoen
4 eetlepels mayonaise
1 deciliter umer
zout
peper
1 blik rode zalm (400 gram)
10 radijsjes
Venkel wassen. Stronk en steltjes verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in lengte in dunne plakken snijden. Ruim water aan de kook brengen. Venkel 3 minuten koken. Onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Andijvie wassen en uitslaan. In brede repen snijden. Limoen goed wassen. 4 Dunne plakjes eraf snijden. In vieren snijden. Rest van limoen uitpersen (2 eetlepel sap). In kommetje doen: limoensap, mayonaise, umer, zout en peper. Helft van achtergehouden venkelgroen erboven fijnknippen. Tot sausje roeren. Zalm laten uitlekken. Vel en graat verwijderen. In stukjes verdelen. In schaal doen: venkel, andijvie en zalm. Voorzichtig door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Radijsjes wassen. In plakjes snijden.
Door salade radijs scheppen. Salade over 4 borden verdelen. Garneren met plakjes limoen en rest van venkelgroen. Sausje apart erbij geven.
Lekker met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip augustus 1990
Abonneren op:
Posts (Atom)