dinsdag 17 juli 2018

Spaghetti Marinara

SPAGHETTI MARINARA

150 gram kabeljauwfilet
1 prei
200 gram spaghetti
2 eetlepels olijfolie
3 deciliter kant-en-klare tomatensaus
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
½ visbouillonblokje
½ deciliter slagroom
100 gram schoongemaakte calamares (inktvis) (ringen of stukjes)
50 gram gekookte mosselen
50 gram Noorse garnalen
zout
peper


Snijd de kabeljauw in stukjes. Snijd de prei in smalle ringen.
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken. Bak de preiringen in 5 minuten zachtjes gaar in de olijfolie. Voeg de tomatensaus, de Italiaanse keukenkruiden, het visbouillonblokje en de slagroom toe. Kook de saus 10 minuten op hoog vuur. Voeg de kabeljauw toe en laat deze op laag vuur in 3 minuten gaar worden. Voeg de calamares, de mosselen en de garnalen toe en warm alles goed door. Meng de saus door de spaghetti en voeg zout en peper naar smaak toe.
Lekker met een gemengde salade.

2 personen

voedingswaarde : 830 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Menu 28 juli 1993

Gebakken courgette-salade

GEBAKKEN COURGETTE-SALADE

1 teentje knoflook
1 sjalotje
1 eetlepel citroensap
½ theelepel suiker
1 eetlepel fijngehakte munt
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels yoghurt
zout
peper
mespunt paprikapoeder
1 grote courgette
3 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
2 takjes munt


Pel en snipper de knoflook en het uitje. Meng ze met het citroensap en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de munt, de slagroom, de yoghurt, het paprikapoeder en zout en peper toe. Snijd de courgette in plakjes van ½ centimeter.
Wentel de plakjes courgette door de bloem. Verhit de olijfolie en bak hierin de plakjes courgette aan beide kanten lichtbruin. Leg de courgette op 2 bordjes, schep het sausje erover en garneer met de takjes munt.

2 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 28 juli 1993

Tacobakjes met tonijnsalade

TACOBAKJES MET TONIJNSALADE

1 blikje tonijn (nettogewicht 150 gram)
1 kleine rijpe avocado
2 eetlepels limoensap
1 uitje
1 tomaat
4 eetlepels hot ketchup
4 eetlepels zure room
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels Guacamole Seasoningmix
2 taco-trays
2 plakjes limoen


Laat de tonijn uitlekken. Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in stukjes en meng ze met het limoensap. Pel en snipper het uitje. Snijd de tomaat in stukjes. Meng de hot ketchup met de room, de mayonaise en de Seasoningmix. Voeg de tonijn, de avocado, het uitje en de tomaat toe en schep door elkaar.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de taco-trays 3 minuten in de oven. Vul ze met de tonijnsalade. Garneer met de plakjes limoen.

2 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 28 juli 1993

Gegratineerde aubergine

GEGRATINEERDE AUBERGINE

1 aubergine
100 gram Hollandse geitenkaas
20 sprietjes bieslook
zout
2 eetlepels paneermeel


Was de aubergine en snijd ze in plakken van 1 centimeter dik. Rasp de kaas. Knip of hak de bieslook heel fijn.
Verwarm de grill voor. Kook de plakken aubergine 5 minuten in ruim water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken en doe ze in een schaal. Strooi de kas, paneermeel en de bieslook erover en laat de aubergines vlak onder de grill in 4 minuten goudbruin worden.

2 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 14 juli 1993

Kummel-aardappeltjes

KUMMEL-AARDAPPELTJES

400 gram krielaardappeltjes
zout
25 gram boter
1 eetlepel kummel


Kook de aardappeltjes in weinig water met zout in 10 minuten bijna gaar. Giet ze af. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de aardappeltjes met de kummel in nog 5 minuten gaar en lichtbruin. Bestrooi ze met zout.

2 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 14 juli 1993