dinsdag 17 juli 2018

Spaghetti Marinara

SPAGHETTI MARINARA

150 gram kabeljauwfilet
1 prei
200 gram spaghetti
2 eetlepels olijfolie
3 deciliter kant-en-klare tomatensaus
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
½ visbouillonblokje
½ deciliter slagroom
100 gram schoongemaakte calamares (inktvis) (ringen of stukjes)
50 gram gekookte mosselen
50 gram Noorse garnalen
zout
peper


Snijd de kabeljauw in stukjes. Snijd de prei in smalle ringen.
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken. Bak de preiringen in 5 minuten zachtjes gaar in de olijfolie. Voeg de tomatensaus, de Italiaanse keukenkruiden, het visbouillonblokje en de slagroom toe. Kook de saus 10 minuten op hoog vuur. Voeg de kabeljauw toe en laat deze op laag vuur in 3 minuten gaar worden. Voeg de calamares, de mosselen en de garnalen toe en warm alles goed door. Meng de saus door de spaghetti en voeg zout en peper naar smaak toe.
Lekker met een gemengde salade.

2 personen

voedingswaarde : 830 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Menu 28 juli 1993

Geen opmerkingen: