GEMENGDE SALADE MET AARDBEIENDRESSING
50 gram veldsla
1 klein kropje sla
1 sjalotje
250 gram aardbeien
1 eetlepel azijn
1 theelepel honing
mespunt fijngehakte oregano (liefst vers)
zout
peper
4 eetlepels (walnoten)olie
50 gram gepelde walnoten
Was en droog de sla. Pel het sjalotje en snijd het in dunne ringen. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd de helft van de aardbeien in vieren, pureer de rest. Meng de azijn met de honing, de aardbeienpuree, de oregano, een snufje zout, een snufje peper en de olie. Meng de sla met het sjalotje, de stukjes aardbei en de walnoten. Verdeel de salade over 2 bordjes en schep de dressing erover.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 28 juli 1993
woensdag 18 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten