vrijdag 22 juli 2016

Konijn alla Ligure (Ligurië, Italië)

KONIJN ALLA LIGURE

8 konijnfilets, gerold en vastgezet
4 eetlepels olijfolie
1 of 2 teentjes knoflook, geplet
1 sjalot, gesnipperd
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
200 milliliter witte wijn
100 gram kleine zwarte olijven
1 eetlepel boter
50 gram pijnboompitjes
1 bosje basilicum, grof gehakt


Verhit de olie in een zware koekenpan en bak de konijnfilets gedurende 5 minuten. Voeg na 3 minuten de knoflook toe. Zet het vuur lager en voeg de sjalot, tijm en laurierblaadjes toe. Voeg de wijn toe als de sjalot zacht is. Laat de wijn 10 - 15 minuten koken tot het voor de helft verdampt is. Voeg de olijven, boter en pijnboompitjes toe en roer deze goed door. Voeg op het laatste moment de basilicum toe.
Serveer met gebakken aardappelen en rozemarijn.

4 personen

gebied : Ligurië, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Wining & Dining 2001/3

Perzik met kaascrème

PERZIK MET KAASCRÈME

1 kuipje smeerkaas (100 gram)
1 eetlepel tomatenketchup
snufje knoflookpoeder
witte peper
worcestershiresaus
4 witte druiven
2 grote perziken
4 toefjes peterselie


In kom smeerkaas vermengen met ketchup en knoflookpoeder. Op smaak brengen met peper en worcestershiresaus. In spuitzak scheppen. Tot gebruik in koelkast leggen. Druiven wassen. Perziken wassen (eventueel dun schillen) en halveren. Pitten verwijderen.
Op 4 bordjes halve perzik leggen. In holte kaascrème spuiten. Garneren met druif en peterselie. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip juli 1980