vrijdag 22 juli 2016

Konijn alla Ligure (Ligurië, Italië)

KONIJN ALLA LIGURE

8 konijnfilets, gerold en vastgezet
4 eetlepels olijfolie
1 of 2 teentjes knoflook, geplet
1 sjalot, gesnipperd
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
200 milliliter witte wijn
100 gram kleine zwarte olijven
1 eetlepel boter
50 gram pijnboompitjes
1 bosje basilicum, grof gehakt


Verhit de olie in een zware koekenpan en bak de konijnfilets gedurende 5 minuten. Voeg na 3 minuten de knoflook toe. Zet het vuur lager en voeg de sjalot, tijm en laurierblaadjes toe. Voeg de wijn toe als de sjalot zacht is. Laat de wijn 10 - 15 minuten koken tot het voor de helft verdampt is. Voeg de olijven, boter en pijnboompitjes toe en roer deze goed door. Voeg op het laatste moment de basilicum toe.
Serveer met gebakken aardappelen en rozemarijn.

4 personen

gebied : Ligurië, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Wining & Dining 2001/3

Geen opmerkingen: