GESTOOFDE GEMENGDE GROENTEN
1 ui
1 aubergine (250 gram)
2 courgettes (400 gram)
1 rode paprika
1 gele paprika
3 vleestomaten (500 gram)
3 eetlepels olie
2½ theelepel paprikapoeder (mild)
2½ theelepel basilicum
½ eetlepel suiker
zout
1 deciliter droge witte wijn
12 groene olijven zonder pit
3 takjes peterselie
1 eetlepel pijnboompitten
Ui pellen en fijn snipperen. Aubergine wassen en kroontje verwijderen. Courgettes wassen en kroontjes verwijderen. In blokjes snijden. Tomaten inkruisen en enkele telen onderdompelen in kokend water. Ontvellen. In stukjes snijden.
In pan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Aubergine 2 minuten meebakken. Toevoegen: paprika, courgette, tomaat, paprikapoeder, basilicum, suiker, zout en wijn. Aan de kook brengen. Met deksel op pan in 15 minuten zachtjes gaar stoven. Olijven erdoor mengen. Overdoen in schaal. Peterselie erboven fijn knippen. Pijnboompitten erover strooien.
6 personen
voedingswaarde : 110 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip juli 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten