TONIJN MET GEMBERDRESSING
400 gram tonijn, in dunne plakken
1 middelgrote rijpe avocado
400 gram gemengde groene slasoorten (frisée, rucola, radicchio, waterkers)
1 rode ui, in plakjes
2 tomaten, ontveld, ontzaad, in reepjes
DRESSING
1 kleine sjalot, in plakjes
2 centimeter gemberwortel, gehakt
4 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels limoensap
4 eetlepels olijfolie
peper
Meng de sjalot, gember, sojasaus, het limoensap en een paar slagen peper in een kom. Spatel langzaam de olijfolie erdoor en zet de dressing apart. Marineer de tonijnplakken kort in de gemberdressing. Maak de slasoorten aan met de dressing en schik ze op een schaal. Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kwarten en snijd deze weer in 4 dunne plakjes. Maak de salade op met de gemarineerde tonijn, de avocado, rode ui en tomaatreepjes.
4 personen
gebied : Californië, Verenigde Staten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Wining & Dining 2001/3
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten