BONEN-MAALTIJDSALADE MET GEITENKAAS
1 pot bruine bonen (nettogewicht 720 gram)
1 ui
150 gram (wilde) spinazie
100 gram harde geitenkaas
1 blik tonijn naturel (nettogewicht 180 gram)
2 eetlepels mosterdsaus
2 eetlepels azijn
zout
peper
2 eetlepels olie
Bruine bonen laten uitlekken. Ui in dunne ringen snijden. In zeef doen. 1 Liter kokend water erover schenken. Laten uitlekken. Spinazie wassen en uitslaan. Kaas in plakjes schaven. Tonijn afgieten. In stukjes verdelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. In kommetje doen: mosterdsaus, azijn, zout, peper en olie. Tot sausje roeren.
Slaschaal bekleden met spinazie. Enkele blaadjes achterhouden voor garnering. Bonen, ui, helft van kaas en tonijn door elkaar scheppen. In slaschaal doen. Rest van kaas erover verdelen. Garneren met achtergehouden spinazie. Sausje erover schenken.
Lekker met stokbrood en tomatensalade.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip juli 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten