GEROOSTERDE ZALM MET RODE WIJNSAUS
4 zalmfilets met huid, zonder schubben
2 eetlepels olijfolie
2 centimeter gemberwortel, gehakt
2 eetlepels zwarte peperkorrels, geplet
zout
SAUS
500 milliliter Cabernet Sauvignon
4 eetlepels olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
1 knoflookteentje
1 pruimtomaat, ontveld, gehakt
1 eetlepel balsamicoazijn
200 milliliter kippenbouillon
zout
peper
BASILICUMOLIE
½ bosje basilicum, de blaadjes
50 milliliter olijfolie
Marineer de zalm 20 minuten in olijfolie gemengd met gember, peperkorrels en zout. Meng de ingrediënten voor de saus en kook deze in tot 150 milliliter. Maak de basilicumolie door de basilicumblaadjes met de olijfolie te mengen in een blender. Verhit een zware koekenpan en smeer hem in met olijfolie. Temper het vuur en leg de zalm op de huidkant in de pan. Bak de zalm zonder te keren of te bewegen tot de huid krokant is en het vlees glazig (ongeveer 12 minuten). Let op dat de bovenkant sappig blijft. Leg de zalm omgekeerd op voorverwarmde borden en giet er wat saus en basilicumolie overheen.
4 personen
gebied : Californië, Verenigde Staten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Wining & Dining 2001/3 (juli/augustus/september)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten