SU CHAO FAN (VEGETARISCHE RIJSTSCHOTEL)
4 kopjes gekookte rijst (koud)
1 blok stevige tahoe
1 theelepel donkere sojasaus
3 eetlepels bakolie
3 verse asperges of 3 sperziebonen, gesneden in stukjes van 2 centimeter
1 eetlepel gezouten zwarte bonen
1 eetlepel gekookte groene mungbonen
1 eetlepel gekookte rode bonen
50 gram sojabonen
1 theelepel zout
gemalen witte peper
3 rode pepers, zonder zaadjes, gehakt
3 groene pepers, zonder zaadjes, gehakt
3 teentjes knoflook
½ middelgrote ui, fijngesneden
Roer de rijst los met een vork en zet apart. Snijd de tahoe eerst in twee, dan in kleinere stukjes. Enkele minuten marineren in sojasaus. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak de tahoe tot knapperig. Zet apart.
Verhit 1 eetlepel verse olie en roerbak de asperges en bonen op hoog vuur. Voeg de rijst toe, zet het vuur hoger. Roerbak 1 minuut, totdat de rijst heet is. Kruiden met peper en zout en op een bord scheppen.
Verhit de laatste eetlepel olie en bak de pepers, knoflook en ui 1 minuut zachtjes. Leg boven op de gebakken rijst en leg de gebakken tahoe eromheen.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
zaterdag 22 februari 2025
Liang Zi Hong Dou Sha (China)
LIANG ZI HONG DOU SHA (RODE BONENSOEP)
Rode azukibonen zijn populair bij de bereiding van zoete gerechten en gebak, en worden vaak verwerkt tot pasta, die in blik wordt verkocht. Deze rode bonensoep wordt in China vaak als tussendoortje genuttigd, en vooral kinderen vinden het erg lekker.
50 gram gedroogde lotusnoten of uit blik
250 gram gedroogde rode bonen
1 reepje gedroogde of verse sinaasappelschil
1 liter water
½ - ¾ kopje suiker
Wanneer u gedroogde lotusnoten gebruikt, deze eerst 1½ uur in heet water weken, laten uitlekken, pellen en met een prikkertje de bittere kern verwijderen. Bij noten uit blik, de noten alleen laten uitlekken.
Wel de rode bonen 30 minuten afgedekt in warm water. Laten uitlekken en vermengen met de sinaasappelschil en water en 1 uur zachtjes afgedekt laten sudderen. Voeg de lotusnoten toe en laat nog 1 uur koken. Roer suiker naar smaak erdoor en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Warm opdienen.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
Rode azukibonen zijn populair bij de bereiding van zoete gerechten en gebak, en worden vaak verwerkt tot pasta, die in blik wordt verkocht. Deze rode bonensoep wordt in China vaak als tussendoortje genuttigd, en vooral kinderen vinden het erg lekker.
50 gram gedroogde lotusnoten of uit blik
250 gram gedroogde rode bonen
1 reepje gedroogde of verse sinaasappelschil
1 liter water
½ - ¾ kopje suiker
Wanneer u gedroogde lotusnoten gebruikt, deze eerst 1½ uur in heet water weken, laten uitlekken, pellen en met een prikkertje de bittere kern verwijderen. Bij noten uit blik, de noten alleen laten uitlekken.
Wel de rode bonen 30 minuten afgedekt in warm water. Laten uitlekken en vermengen met de sinaasappelschil en water en 1 uur zachtjes afgedekt laten sudderen. Voeg de lotusnoten toe en laat nog 1 uur koken. Roer suiker naar smaak erdoor en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Warm opdienen.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
Chengdu Leng Mian (Chengdu, Sichuan, China)
CHENGDU LENG MIAN (KOUDE CHENGDU MIE)
Wanneer men gewend is gloeiend hete mie te eten, lijkt dit gerecht een beetje vreemd. Koude mie is echter een zeer populair zomergerecht in China en ook in Japan. Deze mie is snel en eenvoudig te breiden: kook ’s morgens de mie, laat een paar uur afkoelen, en meng de saus. Resultaat: een heerlijke kant-en-klare lunch.
500 gram verse tarwemie, gekookt, uitgelekt en gepeperd
75 gram taugé, enkele seconden geblancheerd en gepeperd
1 lente-uitje, fijngesneden
SAUS
2 eetlepels zeer fijngesneden gember
1 eetlepel zeer fijngehakte knoflook
1 eetlepel sesampasta
1 eetlepel pindakaas
1 theelepel pinda- of bakolie
3 eetlepels donkere sojasaus
2 theelepels suiker
1 theelepel sesamolie
1 theelepel peperolie
Meng alle sausingrediënten goed in een schaal. Voeg de mie toe en roer zodat de saus goed op de mie zit. Roer voorzichtig met stokjes of een vork de taugé erdoorheen. Verdeel over 4 kommetjes en bestrooi met het lente-uitje.
4 personen
gebied : Chengdu, Sichuan, China
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
Wanneer men gewend is gloeiend hete mie te eten, lijkt dit gerecht een beetje vreemd. Koude mie is echter een zeer populair zomergerecht in China en ook in Japan. Deze mie is snel en eenvoudig te breiden: kook ’s morgens de mie, laat een paar uur afkoelen, en meng de saus. Resultaat: een heerlijke kant-en-klare lunch.
500 gram verse tarwemie, gekookt, uitgelekt en gepeperd
75 gram taugé, enkele seconden geblancheerd en gepeperd
1 lente-uitje, fijngesneden
SAUS
2 eetlepels zeer fijngesneden gember
1 eetlepel zeer fijngehakte knoflook
1 eetlepel sesampasta
1 eetlepel pindakaas
1 theelepel pinda- of bakolie
3 eetlepels donkere sojasaus
2 theelepels suiker
1 theelepel sesamolie
1 theelepel peperolie
Meng alle sausingrediënten goed in een schaal. Voeg de mie toe en roer zodat de saus goed op de mie zit. Roer voorzichtig met stokjes of een vork de taugé erdoorheen. Verdeel over 4 kommetjes en bestrooi met het lente-uitje.
4 personen
gebied : Chengdu, Sichuan, China
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
Abonneren op:
Posts (Atom)