LIANG ZI HONG DOU SHA (RODE BONENSOEP)
Rode azukibonen zijn populair bij de bereiding van zoete gerechten en gebak, en worden vaak verwerkt tot pasta, die in blik wordt verkocht. Deze rode bonensoep wordt in China vaak als tussendoortje genuttigd, en vooral kinderen vinden het erg lekker.
50 gram gedroogde lotusnoten of uit blik
250 gram gedroogde rode bonen
1 reepje gedroogde of verse sinaasappelschil
1 liter water
½ - ¾ kopje suiker
Wanneer u gedroogde lotusnoten gebruikt, deze eerst 1½ uur in heet water weken, laten uitlekken, pellen en met een prikkertje de bittere kern verwijderen. Bij noten uit blik, de noten alleen laten uitlekken.
Wel de rode bonen 30 minuten afgedekt in warm water. Laten uitlekken en vermengen met de sinaasappelschil en water en 1 uur zachtjes afgedekt laten sudderen. Voeg de lotusnoten toe en laat nog 1 uur koken. Roer suiker naar smaak erdoor en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Warm opdienen.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten