LEKKER KRUIDIG OP Z’N THAIS
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels Thaise vissaus
6 eetlepels santen
2 kilogram verse mosselen
2 rode pepers
1 eetlepel gehakte verse gember
1 prei
2 eetlepels gehakte koriander
Breng in een grote pan 1 deciliter water met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels Thaise vissaus aan de kook. Roer er 6 eetlepels santen door. Voeg 1 bak verse schoongemaakte mosselen toe. Strooi er 2 schoongemaakte en in stukjes gesneden rode pepers, 1 eetlepel gehakte verse gember en 1 in ringetjes gesneden prei over. Kook de mosselen gaar en bestrooi ze voor het serveren met 2 eetlepels gehakte koriander. Serveer met limoenmayonaise of sojadipsaus.
4 personen
gebied : Thailand
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : AllerHande augustus 1998
zondag 3 augustus 2025
Basisrecept mosselen
BASISRECEPT MOSSELEN
2 kilogram verse mosselen
water
groenten of kruiden
Spoel 1 bak verse mosselen af onder koud stromend water. Tik geopende schelpen met de bolle kant tegen het aanrecht. Wanneer de schelp zich niet sluit mossel weggooien. Kook de mosselen met wat vocht en groenten of kruiden naar keuze afgedekt in grote pan in 5 à 8 minuten gaar, schud af en toe om. Ongeopende mosselen weggooien en mosselen in pan serveren.
4 personen
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : AllerHande augustus 1998
2 kilogram verse mosselen
water
groenten of kruiden
Spoel 1 bak verse mosselen af onder koud stromend water. Tik geopende schelpen met de bolle kant tegen het aanrecht. Wanneer de schelp zich niet sluit mossel weggooien. Kook de mosselen met wat vocht en groenten of kruiden naar keuze afgedekt in grote pan in 5 à 8 minuten gaar, schud af en toe om. Ongeopende mosselen weggooien en mosselen in pan serveren.
4 personen
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : AllerHande augustus 1998
Chicken and Andouille Gumbo (Louisiana, Verenigde Staten)
CHICKEN AND ANDOUILLE GUMBO (GUMBO MET KIP EN PITTIGE WORST)
1 ui
1 rode paprika
3 stengels bleekselderij
500 gram kipfilet
100 gram chorizo aan een stuk
4 eetlepels olie
2 kippenbouillontabletten
2 eetlepels cajunkruiden
50 gram bloem
1 courgette
3 bosuitjes
15 gram peterselie
8 druppels hot peppersauce
Ui, paprika en bleekselderij schoonmaken en fijnsnijden. Kipfilets in grove stukken snijden. Chorizo in stukjes snijden. In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en chorizo in 3 minuten zachtjes uitbakken. Uit pan op bordje scheppen. In bakvet kipfilet rondom lichtbruin bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Helft van cajunkruiden en ¾ liter water toevoegen. Aan de kook brengen en kip in 20 minuten zachtjes gaar laten worden.
In pan met dikke bodem 2 eetlepels olie en bloem door elkaar roeren en op zacht vuur al roerend in 10 à 20 minuten nootbruin laten worden. Ui paprika en bleekselderij erdoor roeren en in 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Al roerend groentemengsel, chorizo en rest van cajunkruiden aan bouillon toevoegen.
Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. Peterselie fijnhakken. Courgette, bosui en peterselie aan gumbo toevoegen en 15 minuten zachtjes laten sudderen en binden tot niet te dikke saus. Op smaak brengen met hot peppersauce. Serveren met rijst.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 75 minuten
gebied : Louisiana, Verenigde Staten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : AllerHande augustus 1998
1 ui
1 rode paprika
3 stengels bleekselderij
500 gram kipfilet
100 gram chorizo aan een stuk
4 eetlepels olie
2 kippenbouillontabletten
2 eetlepels cajunkruiden
50 gram bloem
1 courgette
3 bosuitjes
15 gram peterselie
8 druppels hot peppersauce
Ui, paprika en bleekselderij schoonmaken en fijnsnijden. Kipfilets in grove stukken snijden. Chorizo in stukjes snijden. In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en chorizo in 3 minuten zachtjes uitbakken. Uit pan op bordje scheppen. In bakvet kipfilet rondom lichtbruin bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Helft van cajunkruiden en ¾ liter water toevoegen. Aan de kook brengen en kip in 20 minuten zachtjes gaar laten worden.
In pan met dikke bodem 2 eetlepels olie en bloem door elkaar roeren en op zacht vuur al roerend in 10 à 20 minuten nootbruin laten worden. Ui paprika en bleekselderij erdoor roeren en in 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Al roerend groentemengsel, chorizo en rest van cajunkruiden aan bouillon toevoegen.
Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. Peterselie fijnhakken. Courgette, bosui en peterselie aan gumbo toevoegen en 15 minuten zachtjes laten sudderen en binden tot niet te dikke saus. Op smaak brengen met hot peppersauce. Serveren met rijst.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 75 minuten
gebied : Louisiana, Verenigde Staten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : AllerHande augustus 1998
Thaise dressing (Thailand)
THAISE DRESSING
1 theelepel sesamolie
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel limoensap
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel Thaise vissaus
2 gedroogde chili’s, verkruimeld
Meng 1 theelepel sesamolie met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel bruine suiker en 1 theelepel vissaus. Roer er 2 verkruimelde chili’s door. Lekker als dressing door bijvoorbeeld taugé.
4 personen
gebied : Thailand
gerechtsoort : saus
bron : AllerHande augustus 1998
1 theelepel sesamolie
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel limoensap
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel Thaise vissaus
2 gedroogde chili’s, verkruimeld
Meng 1 theelepel sesamolie met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel bruine suiker en 1 theelepel vissaus. Roer er 2 verkruimelde chili’s door. Lekker als dressing door bijvoorbeeld taugé.
4 personen
gebied : Thailand
gerechtsoort : saus
bron : AllerHande augustus 1998
Nachos (Texas, Verenigde Staten)
NACHOS (MEXICAANSE SNACK)
150 gram tortillachips nacho cheese
150 gram refried beans
2 eetlepels zure room
1 rode paprika
2 eetlepels jalapeñopeperreepjes
100 gram gemalen oude kaas
Oven voorverwarmen op 175°C. Chips uitspreiden op bakplaat. Refried beans in kom doen. Zure room erdoor scheppen. Paprika wassen, schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. Jalapeñopeperreepjes fijnsnijden.
Op tortillachips elk 1 theelepel refried beans leggen. Paprikablokjes erop leggen. Jalapeñopepers en kaas erover verdelen.
In midden van oven kaas in 5 minuten laten smelten.
Serveren bij Mexicaans bier.
6 personen
voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Texas, Verenigde Staten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : AllerHande augustus 1998
150 gram tortillachips nacho cheese
150 gram refried beans
2 eetlepels zure room
1 rode paprika
2 eetlepels jalapeñopeperreepjes
100 gram gemalen oude kaas
Oven voorverwarmen op 175°C. Chips uitspreiden op bakplaat. Refried beans in kom doen. Zure room erdoor scheppen. Paprika wassen, schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. Jalapeñopeperreepjes fijnsnijden.
Op tortillachips elk 1 theelepel refried beans leggen. Paprikablokjes erop leggen. Jalapeñopepers en kaas erover verdelen.
In midden van oven kaas in 5 minuten laten smelten.
Serveren bij Mexicaans bier.
6 personen
voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Texas, Verenigde Staten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : AllerHande augustus 1998
Risotto met paddenstoelen
RISOTTO MET PADDENSTOELEN
1 rode paprika
4 eetlepels boter of margarine
1 theelepel rozemarijn
300 gram risottorijst
4 deciliter droge witte wijn
400 gram paddenstoelenmelange
3 bosuitjes
80 gram geraspte Old Amsterdam
zout
peper
15 gram rucolacress
Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Paprika en rozemarijn 1 minuut zachtjes bakken. Rijst erdoor scheppen en 1 minuut al omscheppend bakken tot alle korrels glanzen. Wijn en 5 deciliter water toevoegen aan de kook brengen. Rijst onafgedekt zachtjes 15 minuten koken tot vocht bijna is opgenomen, af en toe omscheppen.
Intussen paddenstoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten. Paddenstoelen in 4 minuten lichtbruin bakken. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 1 centimeter snijden. Bosuitjes 1 minuut met paddenstoelen meebakken. Paddenstoelen en geraspte kaas door risotto scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rucolacress erboven fijnknippen.
Serveren met groene sla.
4 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : AllerHande augustus 1998
1 rode paprika
4 eetlepels boter of margarine
1 theelepel rozemarijn
300 gram risottorijst
4 deciliter droge witte wijn
400 gram paddenstoelenmelange
3 bosuitjes
80 gram geraspte Old Amsterdam
zout
peper
15 gram rucolacress
Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Paprika en rozemarijn 1 minuut zachtjes bakken. Rijst erdoor scheppen en 1 minuut al omscheppend bakken tot alle korrels glanzen. Wijn en 5 deciliter water toevoegen aan de kook brengen. Rijst onafgedekt zachtjes 15 minuten koken tot vocht bijna is opgenomen, af en toe omscheppen.
Intussen paddenstoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten. Paddenstoelen in 4 minuten lichtbruin bakken. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 1 centimeter snijden. Bosuitjes 1 minuut met paddenstoelen meebakken. Paddenstoelen en geraspte kaas door risotto scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rucolacress erboven fijnknippen.
Serveren met groene sla.
4 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : AllerHande augustus 1998
Burrito met vegetarisch gehakt (Mexico)
BURRITO MET VEGETARISCH GEHAKT
4 zelfgemaakte burrito’s of kant-en-klare tortilla’s
VULLING
350 g vegetarisch gehakt
150 g zwarte aduki- of rode chilibonen, 1 nacht geweekt of uit blik
1 eetl. tomatenpuree
1 ui
2 teentjes knoflook
100 g geraspte kaas
1 blikje ontvelde tomaten, uitgelekt
olie
GARNERING
2 dl chilisaus
2 dl zure room
2 dl guacamole
zout
peper
Kook of verwarm de bonen, laat ze uitlekken. Pel de ui en hak fijn. Pel knoflook en pers uit. Verhit de olie, bak daarin de ui en het gehakt. Voeg hieraan toe de tomatenpuree, bonen, zout, peper en knoflook, bak goed aan. Voeg de uitgelekte tomaten toe en laat alles even sudderen. Haal het mengsel van het vuur af en roer de geraspte kaas erdoor. Vul de warme burrito’s met het mengsel, rol ze op en serveer met zure room, chilisaus en guacamole.
4 personen
voedingswaarde : 800 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 uur
land : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
4 zelfgemaakte burrito’s of kant-en-klare tortilla’s
VULLING
350 g vegetarisch gehakt
150 g zwarte aduki- of rode chilibonen, 1 nacht geweekt of uit blik
1 eetl. tomatenpuree
1 ui
2 teentjes knoflook
100 g geraspte kaas
1 blikje ontvelde tomaten, uitgelekt
olie
GARNERING
2 dl chilisaus
2 dl zure room
2 dl guacamole
zout
peper
Kook of verwarm de bonen, laat ze uitlekken. Pel de ui en hak fijn. Pel knoflook en pers uit. Verhit de olie, bak daarin de ui en het gehakt. Voeg hieraan toe de tomatenpuree, bonen, zout, peper en knoflook, bak goed aan. Voeg de uitgelekte tomaten toe en laat alles even sudderen. Haal het mengsel van het vuur af en roer de geraspte kaas erdoor. Vul de warme burrito’s met het mengsel, rol ze op en serveer met zure room, chilisaus en guacamole.
4 personen
voedingswaarde : 800 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 uur
land : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
Gevulde enchilada (Mexico)
GEVULDE ENCHILADA
4 zelfgemaakte enchiladas of kant-en-klare tortilla’s uit de supermarkt
200 gram kaas
1 bosje bosuitjes
2 kleine paprika’s (rood en groen)
1 krop ijsbergsla
2 avocado’s
zout
peper
olie
azijn
Was de bosuitjes en hak ze fijn. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder steeltjes en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Blancheer de paprika’s kort, doe hetzelfde met de bosuitjes, laat ze uitlekken en drogen. Snijd de kaas in kleine blokjes (raspen kan ook) en voeg de fijngesneden paprika’s en bosuitjes toe, roer goed en breng op smaak met zout en peper.
Was de sla, snijd in dunne reepjes. Schil de avocado’s, halveer ze, verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg de stukjes avocado toe aan de salade. Meng de olie, azijn, zout, peper en een beetje water; sprenkel dit over de salade.
Verwarm ondertussen de enchiladas. Vul de warme enchiladas met het kaas-paprikamengsel.
Serveer met de salade.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
4 zelfgemaakte enchiladas of kant-en-klare tortilla’s uit de supermarkt
200 gram kaas
1 bosje bosuitjes
2 kleine paprika’s (rood en groen)
1 krop ijsbergsla
2 avocado’s
zout
peper
olie
azijn
Was de bosuitjes en hak ze fijn. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder steeltjes en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Blancheer de paprika’s kort, doe hetzelfde met de bosuitjes, laat ze uitlekken en drogen. Snijd de kaas in kleine blokjes (raspen kan ook) en voeg de fijngesneden paprika’s en bosuitjes toe, roer goed en breng op smaak met zout en peper.
Was de sla, snijd in dunne reepjes. Schil de avocado’s, halveer ze, verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg de stukjes avocado toe aan de salade. Meng de olie, azijn, zout, peper en een beetje water; sprenkel dit over de salade.
Verwarm ondertussen de enchiladas. Vul de warme enchiladas met het kaas-paprikamengsel.
Serveer met de salade.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
Zoetzure quorn-rijstschotel
ZOETZURE QUORN-RIJSTSCHOTEL
500 gram rijst
5 eetlepels tomatenketchup
500 gram ananas, uit blik
400 gram quorn, in stukjes
1 eetlepel maïzena
3 eetlepels olie
200 milliliter water
1 ui, gesnipperd
100 milliliter witte wijnazijn
1 teen knoflook
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 groene paprika, gesneden
2 eetlepels ketjap manis
1 rode paprika, gesneden
1 theelepel worcestershiresaus
500 gram winterwortel, in plakjes
Kook de rijst gaar. Giet de ananasstukjes af en vang 100 milliliter sap op. Maak een marinade van maïzena, ananassap, water, azijn, suiker, ketjap, worcestershiresaus en tomatenketchup. Schep de blokjes quorn erdoor en laat deze 15 minuten marineren. Verhit de olie en fruit de ui in circa 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de paprika en wortel toe en roerbak het geheel gedurende 5 minuten. Schep de quorn uit de marinade en door het gerecht, voeg de ananas toe. Roerbak nog eens 5 minuten. Voeg ten slotte de marinade toe en warm alles nog 5 minuten door.
10 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
500 gram rijst
5 eetlepels tomatenketchup
500 gram ananas, uit blik
400 gram quorn, in stukjes
1 eetlepel maïzena
3 eetlepels olie
200 milliliter water
1 ui, gesnipperd
100 milliliter witte wijnazijn
1 teen knoflook
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 groene paprika, gesneden
2 eetlepels ketjap manis
1 rode paprika, gesneden
1 theelepel worcestershiresaus
500 gram winterwortel, in plakjes
Kook de rijst gaar. Giet de ananasstukjes af en vang 100 milliliter sap op. Maak een marinade van maïzena, ananassap, water, azijn, suiker, ketjap, worcestershiresaus en tomatenketchup. Schep de blokjes quorn erdoor en laat deze 15 minuten marineren. Verhit de olie en fruit de ui in circa 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de paprika en wortel toe en roerbak het geheel gedurende 5 minuten. Schep de quorn uit de marinade en door het gerecht, voeg de ananas toe. Roerbak nog eens 5 minuten. Voeg ten slotte de marinade toe en warm alles nog 5 minuten door.
10 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
Gierstsalade met citroendressing
GIERSTSALADE MET CITROENDRESSING
225 gram gierst
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
100 gram gedroogde abrikozen
50 gram rozijnen
1 bos lente-uitjes
zout
peper
Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Maak van de olijfolie, het citroensap en zout en peper een dressing. Kook de gierst in water met wat zout in 15 - 20 minuten gaar (neem drie keer zoveel water als gierst). Doe de gierst in een vergiet en spoel met koud water, laat goed uitlekken en doe in een schaal. Meng de lente-uitjes, de rozijnen, de abrikozen en de citroendressing met de gierst.
Lekker met gebakken falafelburgers.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
225 gram gierst
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
100 gram gedroogde abrikozen
50 gram rozijnen
1 bos lente-uitjes
zout
peper
Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Maak van de olijfolie, het citroensap en zout en peper een dressing. Kook de gierst in water met wat zout in 15 - 20 minuten gaar (neem drie keer zoveel water als gierst). Doe de gierst in een vergiet en spoel met koud water, laat goed uitlekken en doe in een schaal. Meng de lente-uitjes, de rozijnen, de abrikozen en de citroendressing met de gierst.
Lekker met gebakken falafelburgers.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
Taco met vegetarisch gehakt (Mexico)
TACO MET VEGETARISCH GEHAKT
12 tacoschelpen
500 gram vegetarisch gehakt
2 eetlepels boter of margarine
2 chilipepers, in plakjes gesneden
1 zakje ‘Taco kruidenmix’ of 1 blikje taco salsasaus met rode chilipeper
½ krop fijngesneden ijsbergsla
2 fijngesnipperde uien
1 fijngesneden paprika
3 tomaten, in blokjes gesneden
150 gram geraspte kaas, bijvoorbeeld cheddar
Verwarm de tacoschelpen zoals aangegeven op de verpakking. Braad het vegetarisch gehakt aan, goed roeren. Bak de in plakjes gesneden chilipepers even mee. Voeg de kruidenmix en wat water of het blikje salsasaus toe en laat 5 – 10 minuten sudderen. Zet warme taco’s, gehakt, sla, uien, tomaat en geraspte kaas in aparte bakjes op tafel. Iedereen kan z’n taco vullen met de ingrediënten die hij/zij lekker vindt!
Lekker met een maïskolf en gepofte aardappel met zure room.
4 personen
voedingswaarde : 650 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
12 tacoschelpen
500 gram vegetarisch gehakt
2 eetlepels boter of margarine
2 chilipepers, in plakjes gesneden
1 zakje ‘Taco kruidenmix’ of 1 blikje taco salsasaus met rode chilipeper
½ krop fijngesneden ijsbergsla
2 fijngesnipperde uien
1 fijngesneden paprika
3 tomaten, in blokjes gesneden
150 gram geraspte kaas, bijvoorbeeld cheddar
Verwarm de tacoschelpen zoals aangegeven op de verpakking. Braad het vegetarisch gehakt aan, goed roeren. Bak de in plakjes gesneden chilipepers even mee. Voeg de kruidenmix en wat water of het blikje salsasaus toe en laat 5 – 10 minuten sudderen. Zet warme taco’s, gehakt, sla, uien, tomaat en geraspte kaas in aparte bakjes op tafel. Iedereen kan z’n taco vullen met de ingrediënten die hij/zij lekker vindt!
Lekker met een maïskolf en gepofte aardappel met zure room.
4 personen
voedingswaarde : 650 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
Turkse salade van kidneybonen (Turkije)
TURKSE SALADE van kidneybonen
400 gram kidneybonen uit blik
1 tomaat
1 komkommer
1 appel
olijfolie
tamari (sojasaus)
peper naar smaak
zout naar smaak
Laat de bonen uitlekken, vang het vocht op. Schil de komkommer en de appel. Snijd de appel en de komkommer in kleine stukjes (ter grootte van de bonen). Snijd de tomaat in stukjes. Doe alles in een kom, voeg wat van het uitgelekte bonenvocht toe, wat olijfolie en een beetje sojasaus. Kruid naar smaak met peper en zout. Maak de salade bij voorkeur ruim van tevoren en laat ‘m afgedekt in de koelkast staan, zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
4 personen
gebied : Turkije
gerechtsoort : salade
bron : Sla! augustus / september 1997
400 gram kidneybonen uit blik
1 tomaat
1 komkommer
1 appel
olijfolie
tamari (sojasaus)
peper naar smaak
zout naar smaak
Laat de bonen uitlekken, vang het vocht op. Schil de komkommer en de appel. Snijd de appel en de komkommer in kleine stukjes (ter grootte van de bonen). Snijd de tomaat in stukjes. Doe alles in een kom, voeg wat van het uitgelekte bonenvocht toe, wat olijfolie en een beetje sojasaus. Kruid naar smaak met peper en zout. Maak de salade bij voorkeur ruim van tevoren en laat ‘m afgedekt in de koelkast staan, zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
4 personen
gebied : Turkije
gerechtsoort : salade
bron : Sla! augustus / september 1997
Abonneren op:
Reacties (Atom)