zondag 3 augustus 2025

Chicken and Andouille Gumbo (Louisiana, Verenigde Staten)

CHICKEN AND ANDOUILLE GUMBO (GUMBO MET KIP EN PITTIGE WORST)

1 ui
1 rode paprika
3 stengels bleekselderij
500 gram kipfilet
100 gram chorizo aan een stuk
4 eetlepels olie
2 kippenbouillontabletten
2 eetlepels cajunkruiden
50 gram bloem
1 courgette
3 bosuitjes
15 gram peterselie
8 druppels hot peppersauce


Ui, paprika en bleekselderij schoonmaken en fijnsnijden. Kipfilets in grove stukken snijden. Chorizo in stukjes snijden. In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en chorizo in 3 minuten zachtjes uitbakken. Uit pan op bordje scheppen. In bakvet kipfilet rondom lichtbruin bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Helft van cajunkruiden en ¾ liter water toevoegen. Aan de kook brengen en kip in 20 minuten zachtjes gaar laten worden.
In pan met dikke bodem 2 eetlepels olie en bloem door elkaar roeren en op zacht vuur al roerend in 10 à 20 minuten nootbruin laten worden. Ui paprika en bleekselderij erdoor roeren en in 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Al roerend groentemengsel, chorizo en rest van cajunkruiden aan bouillon toevoegen.
Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. Peterselie fijnhakken. Courgette, bosui en peterselie aan gumbo toevoegen en 15 minuten zachtjes laten sudderen en binden tot niet te dikke saus. Op smaak brengen met hot peppersauce. Serveren met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 75 minuten

gebied : Louisiana, Verenigde Staten
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : AllerHande augustus 1998

Geen opmerkingen: