zondag 3 augustus 2025

Risotto met paddenstoelen

RISOTTO MET PADDENSTOELEN

1 rode paprika
4 eetlepels boter of margarine
1 theelepel rozemarijn
300 gram risottorijst
4 deciliter droge witte wijn
400 gram paddenstoelenmelange
3 bosuitjes
80 gram geraspte Old Amsterdam
zout
peper
15 gram rucolacress


Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Paprika en rozemarijn 1 minuut zachtjes bakken. Rijst erdoor scheppen en 1 minuut al omscheppend bakken tot alle korrels glanzen. Wijn en 5 deciliter water toevoegen aan de kook brengen. Rijst onafgedekt zachtjes 15 minuten koken tot vocht bijna is opgenomen, af en toe omscheppen.
Intussen paddenstoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten. Paddenstoelen in 4 minuten lichtbruin bakken. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 1 centimeter snijden. Bosuitjes 1 minuut met paddenstoelen meebakken. Paddenstoelen en geraspte kaas door risotto scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rucolacress erboven fijnknippen.
Serveren met groene sla.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : AllerHande augustus 1998

Geen opmerkingen: