BURRITO MET VEGETARISCH GEHAKT
4 zelfgemaakte burrito’s of kant-en-klare tortilla’s
VULLING
350 g vegetarisch gehakt
150 g zwarte aduki- of rode chilibonen, 1 nacht geweekt of uit blik
1 eetl. tomatenpuree
1 ui
2 teentjes knoflook
100 g geraspte kaas
1 blikje ontvelde tomaten, uitgelekt
olie
GARNERING
2 dl chilisaus
2 dl zure room
2 dl guacamole
zout
peper
Kook of verwarm de bonen, laat ze uitlekken. Pel de ui en hak fijn. Pel knoflook en pers uit. Verhit de olie, bak daarin de ui en het gehakt. Voeg hieraan toe de tomatenpuree, bonen, zout, peper en knoflook, bak goed aan. Voeg de uitgelekte tomaten toe en laat alles even sudderen. Haal het mengsel van het vuur af en roer de geraspte kaas erdoor. Vul de warme burrito’s met het mengsel, rol ze op en serveer met zure room, chilisaus en guacamole.
4 personen
voedingswaarde : 800 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 uur
land : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten