zondag 3 augustus 2025

Burrito met vegetarisch gehakt (Mexico)

BURRITO MET VEGETARISCH GEHAKT

4 zelfgemaakte burrito’s of kant-en-klare tortilla’s

VULLING
350 g vegetarisch gehakt
150 g zwarte aduki- of rode chilibonen, 1 nacht geweekt of uit blik
1 eetl. tomatenpuree
1 ui
2 teentjes knoflook
100 g geraspte kaas
1 blikje ontvelde tomaten, uitgelekt
olie

GARNERING
2 dl chilisaus
2 dl zure room
2 dl guacamole
zout
peper


Kook of verwarm de bonen, laat ze uitlekken. Pel de ui en hak fijn. Pel knoflook en pers uit. Verhit de olie, bak daarin de ui en het gehakt. Voeg hieraan toe de tomatenpuree, bonen, zout, peper en knoflook, bak goed aan. Voeg de uitgelekte tomaten toe en laat alles even sudderen. Haal het mengsel van het vuur af en roer de geraspte kaas erdoor. Vul de warme burrito’s met het mengsel, rol ze op en serveer met zure room, chilisaus en guacamole.

4 personen

voedingswaarde : 800 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 uur

land : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla! augustus / september 1997

Geen opmerkingen: