GIERSTSALADE MET CITROENDRESSING
225 gram gierst
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
100 gram gedroogde abrikozen
50 gram rozijnen
1 bos lente-uitjes
zout
peper
Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Maak van de olijfolie, het citroensap en zout en peper een dressing. Kook de gierst in water met wat zout in 15 - 20 minuten gaar (neem drie keer zoveel water als gierst). Doe de gierst in een vergiet en spoel met koud water, laat goed uitlekken en doe in een schaal. Meng de lente-uitjes, de rozijnen, de abrikozen en de citroendressing met de gierst.
Lekker met gebakken falafelburgers.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
zondag 3 augustus 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten