ZOETZURE QUORN-RIJSTSCHOTEL
500 gram rijst
5 eetlepels tomatenketchup
500 gram ananas, uit blik
400 gram quorn, in stukjes
1 eetlepel maïzena
3 eetlepels olie
200 milliliter water
1 ui, gesnipperd
100 milliliter witte wijnazijn
1 teen knoflook
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 groene paprika, gesneden
2 eetlepels ketjap manis
1 rode paprika, gesneden
1 theelepel worcestershiresaus
500 gram winterwortel, in plakjes
Kook de rijst gaar. Giet de ananasstukjes af en vang 100 milliliter sap op. Maak een marinade van maïzena, ananassap, water, azijn, suiker, ketjap, worcestershiresaus en tomatenketchup. Schep de blokjes quorn erdoor en laat deze 15 minuten marineren. Verhit de olie en fruit de ui in circa 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de paprika en wortel toe en roerbak het geheel gedurende 5 minuten. Schep de quorn uit de marinade en door het gerecht, voeg de ananas toe. Roerbak nog eens 5 minuten. Voeg ten slotte de marinade toe en warm alles nog 5 minuten door.
10 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
zondag 3 augustus 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten