GEVULDE ENCHILADA
4 zelfgemaakte enchiladas of kant-en-klare tortilla’s uit de supermarkt
200 gram kaas
1 bosje bosuitjes
2 kleine paprika’s (rood en groen)
1 krop ijsbergsla
2 avocado’s
zout
peper
olie
azijn
Was de bosuitjes en hak ze fijn. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder steeltjes en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Blancheer de paprika’s kort, doe hetzelfde met de bosuitjes, laat ze uitlekken en drogen. Snijd de kaas in kleine blokjes (raspen kan ook) en voeg de fijngesneden paprika’s en bosuitjes toe, roer goed en breng op smaak met zout en peper.
Was de sla, snijd in dunne reepjes. Schil de avocado’s, halveer ze, verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg de stukjes avocado toe aan de salade. Meng de olie, azijn, zout, peper en een beetje water; sprenkel dit over de salade.
Verwarm ondertussen de enchiladas. Vul de warme enchiladas met het kaas-paprikamengsel.
Serveer met de salade.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla! augustus / september 1997
zondag 3 augustus 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten