SPAANSE KIP MET BONENSALADE
400 - 500 gram krieltjes
3 kipfilets à 200 gram
zout
versgemalen zwarte peper
100 gram boter of margarine
sap van 2 sinaasappels
1 - 2 eetlepels fijngesneden munt
2 takjes verse munt
1 sinaasappel, in schijfjes
BONENSALADE
1 blikje kidneybonen, uitgelekt
1 gele paprika, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
3 tomaten, in stukken
4 stengels bleekselderij, in stukjes
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout
versgemalen zwarte peper
Krieltjes in ruim water met zout in 20 minuten gaar koken. Kipfilet inwrijven met zout en flink wat zwarte peper. 50 Gram boter verhitten en kipfilets hierin in 5 - 8 minuten rondom bruin bakken. Sinaasappelsap erbij schenken en kip afgedekt op laag vuur 10 minuten laten sudderen.
Bonensalade: kidneybonen mengen met paprikareepjes, tomaat en bleekselderij. 1/3 deel hiervan bewaren voor volgende dag. Olie, citroensap, knoflook, zout en peper tot dressing roeren en door rest van bonenmengsel scheppen. Als kipfilets bijna gaar zijn, 1 filet uit pan halen en bewaren voor volgende dag. Fijngesneden munt samen met 50 gram boter door saus kloppen. Kip over borden verdelen en garneren met takjes munt en schijfjes sinaasappel. Kip serveren met bonensalade en gekookte krieltjes.
2 personen
voedingswaarde : 855 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
land : Spanje
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair september 1998
woensdag 15 september 2021
Courgettesalade met kappertjes (Italië)
COURGETTESALADE MET KAPPERTJES
3 takjes verse oregano
1 sjalotje
3 eetlepels olijfolie
1½ eetlepels olijfolie
zout
peper
1 kleine courgette
1 eetlepel kappertjes
Neem de blaadjes van de takjes oregano en snijd ze in reepjes. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Maak een dressing van de oregano, de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Maak de courgette schoon en snijd hem in dunne plakken. Schep de dressing door de plakken courgette. Garneer met het sjalotje en de kappertjes.
2 personen
voedingswaarde : 183 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : salade
bron : Menu 6 september 1995
3 takjes verse oregano
1 sjalotje
3 eetlepels olijfolie
1½ eetlepels olijfolie
zout
peper
1 kleine courgette
1 eetlepel kappertjes
Neem de blaadjes van de takjes oregano en snijd ze in reepjes. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Maak een dressing van de oregano, de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Maak de courgette schoon en snijd hem in dunne plakken. Schep de dressing door de plakken courgette. Garneer met het sjalotje en de kappertjes.
2 personen
voedingswaarde : 183 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : salade
bron : Menu 6 september 1995
Gesmoorde Italiaanse venkel (Italië)
GESMOORDE ITALIAANSE VENKEL
2 venkelknollen
4 takjes basilicum
25 gram boter
½ teentje knoflook
¼ liter slagroom
1 deciliter groentebouillon
zout
peper
Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in dunne plakken. Hak de basilicum grof.
Verhit in een pan de boter, voeg de venkel toe, pers de knoflook erboven uit en bak alles 3 minuten aan. Voeg dan de slagroom en de bouillon toe en laat de venkel in een gesloten pan in 10 minuten smoren. Roer de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de venkel nog eens 5 minuten smoren.
2 personen
voedingswaarde : 383 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 6 / 20 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Menu 6 september 1995
2 venkelknollen
4 takjes basilicum
25 gram boter
½ teentje knoflook
¼ liter slagroom
1 deciliter groentebouillon
zout
peper
Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in dunne plakken. Hak de basilicum grof.
Verhit in een pan de boter, voeg de venkel toe, pers de knoflook erboven uit en bak alles 3 minuten aan. Voeg dan de slagroom en de bouillon toe en laat de venkel in een gesloten pan in 10 minuten smoren. Roer de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de venkel nog eens 5 minuten smoren.
2 personen
voedingswaarde : 383 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 6 / 20 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Menu 6 september 1995
Lamskoteletjes met verse tomatensaus (Italië)
LAMSKOTELETJES MET VERSE TOMATENSAUS
400 gram rijpe tomaten
1 flinke teen knoflook
1 eetlepel verse marjolein
1 theelepel pikante paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
4 lamskoteletjes
zout
vers gemalen zwarte peper
Pureer de tomaten in de keukenmachine en wrijf ze door een zeef. Pers de knoflook boven de tomatensaus uit en roer de marjolein en het paprikapoeder erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de lamskoteletjes in 4 minuten bruin en bijna gaar. Strooi er zout en peper over. Schenk de tomatensaus langs de rand in de pan en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes sudderen. Leg de lamskoteletjes op een warme schaal en houd ze warm. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de lamskoteletjes.
Lekker met de knoflookbroodjes met pizzakruiden.
2 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 6 september 1995
400 gram rijpe tomaten
1 flinke teen knoflook
1 eetlepel verse marjolein
1 theelepel pikante paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
4 lamskoteletjes
zout
vers gemalen zwarte peper
Pureer de tomaten in de keukenmachine en wrijf ze door een zeef. Pers de knoflook boven de tomatensaus uit en roer de marjolein en het paprikapoeder erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de lamskoteletjes in 4 minuten bruin en bijna gaar. Strooi er zout en peper over. Schenk de tomatensaus langs de rand in de pan en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes sudderen. Leg de lamskoteletjes op een warme schaal en houd ze warm. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de lamskoteletjes.
Lekker met de knoflookbroodjes met pizzakruiden.
2 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 6 september 1995
Abonneren op:
Posts (Atom)