LAMSKOTELETJES MET VERSE TOMATENSAUS
400 gram rijpe tomaten
1 flinke teen knoflook
1 eetlepel verse marjolein
1 theelepel pikante paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
4 lamskoteletjes
zout
vers gemalen zwarte peper
Pureer de tomaten in de keukenmachine en wrijf ze door een zeef. Pers de knoflook boven de tomatensaus uit en roer de marjolein en het paprikapoeder erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de lamskoteletjes in 4 minuten bruin en bijna gaar. Strooi er zout en peper over. Schenk de tomatensaus langs de rand in de pan en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes sudderen. Leg de lamskoteletjes op een warme schaal en houd ze warm. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de lamskoteletjes.
Lekker met de knoflookbroodjes met pizzakruiden.
2 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 6 september 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten