woensdag 15 september 2021

Gesmoorde Italiaanse venkel (Italië)

GESMOORDE ITALIAANSE VENKEL

2 venkelknollen
4 takjes basilicum
25 gram boter
½ teentje knoflook
¼ liter slagroom
1 deciliter groentebouillon
zout
peper


Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in dunne plakken. Hak de basilicum grof.
Verhit in een pan de boter, voeg de venkel toe, pers de knoflook erboven uit en bak alles 3 minuten aan. Voeg dan de slagroom en de bouillon toe en laat de venkel in een gesloten pan in 10 minuten smoren. Roer de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de venkel nog eens 5 minuten smoren.

2 personen

voedingswaarde : 383 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 6 / 20 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Menu 6 september 1995

Geen opmerkingen: