GESMOORDE ITALIAANSE VENKEL
2 venkelknollen
4 takjes basilicum
25 gram boter
½ teentje knoflook
¼ liter slagroom
1 deciliter groentebouillon
zout
peper
Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in dunne plakken. Hak de basilicum grof.
Verhit in een pan de boter, voeg de venkel toe, pers de knoflook erboven uit en bak alles 3 minuten aan. Voeg dan de slagroom en de bouillon toe en laat de venkel in een gesloten pan in 10 minuten smoren. Roer de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de venkel nog eens 5 minuten smoren.
2 personen
voedingswaarde : 383 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 6 / 20 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Menu 6 september 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten