GROENTESCHNITZELS MET KOMIJNEKAAS
6 sneetjes oud bruinbrood
150 gram rauwkost
150 gram gemalen oude kaas met komijn
2 eetlepels kerriesaus
2 (scharrel)eieren
zout
peper
50 gram paneermeel
40 gram boter of margarine
Brood fijn verkruimelen (in keukenmachine). In kom brood, rauwkost, kaas, kerriesaus en 1 ei goed vermengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Mengsel tot 8 driehoekige schnitzels vormen. In diep bord ander ei loskloppen. Op plat bord paneermeel strooien. Schnitzels eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met paneermeel. In grote koekenpan boter verhitten. Schnitzels in 4 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
Serveren met gebakken chillo’s (gekruide aardappeltjes) en tomaten-veldsla.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : AllerHande 26 september 1996
zondag 12 september 2021
Gegratineerde champignons in room-wijnsaus
GEGRATINEERDE CHAMPIGNONS IN ROOM-WIJNSAUS
1 sjalotje
250 gram champignons
1 eetlepel boter of margarine
1 teentje knoflook
3 eetlepels droge witte wijn
½ theelepel tijm
½ theelepel kruidenbouillonpoeder
125 milliliter crème fraîche
150 gram gemalen oude kaas
(versgemalen) zwarte peper
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren. In koekenpan boter verhitten. Sjalot 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Champignons toevoegen en 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt 3 minuten op hoog vuur laten inkoken. Crème fraîche en gemalen kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Champignons in 2 lage ovenvaste schaaltjes met een inhoud van 2½ deciliter overdoen en 3 à 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.
Serveren met stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande 26 september 1996
1 sjalotje
250 gram champignons
1 eetlepel boter of margarine
1 teentje knoflook
3 eetlepels droge witte wijn
½ theelepel tijm
½ theelepel kruidenbouillonpoeder
125 milliliter crème fraîche
150 gram gemalen oude kaas
(versgemalen) zwarte peper
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren. In koekenpan boter verhitten. Sjalot 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Champignons toevoegen en 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt 3 minuten op hoog vuur laten inkoken. Crème fraîche en gemalen kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Champignons in 2 lage ovenvaste schaaltjes met een inhoud van 2½ deciliter overdoen en 3 à 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.
Serveren met stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande 26 september 1996
Focaccia alle Olive (Toscane, Italië)
FOCACCIA ALLE OLIVE (OLIJVENBROOD)
1 zakje gedroogde gist
½ eetlepel suiker
500 gram bloem
zout
150 gram zwarte olijven, ontpit, kleingesneden
4 eetlepels olijfolie
50 gram groene olijven
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
grof zeezout
cayennepeper
Gist met suiker in 1 deciliter warm water oplossen en 10 minuten laten rusten totdat het gaat schuimen. Bloem op werkvlak storten, kuiltje in het midden maken. In kuiltje zout, zwarte olijven, gistmengsel en 2 eetlepels olie doen. Samen tot deeg kneden, beetje bij beetje warm water toevoegen en doorkneden tot soepel deeg dat van de hand loslaat.
Deeg in groot bakblik, bekleed met bakpapier en ingevet, uitduwen. Groene olijven over deeg verdelen en beetje erin duwen. Bestrooien met rozemarijn, grof zout en cayennepeper. Vorm afdekken met vochtige doek en deeg op warme plaats 1 uur laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 220°C. Focaccia in midden van oven in 20 - 25 minuten gaar en goudbruin bakken. 5 Minuten voor einde baktijd focaccia met 2 eetlepels olie besprenkelen.
4 personen
voedingswaarde : 650 kcal p.p.
bereidings- / rijstijd : 60 / 60 minuten
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : brood
bron : Tip Culinair september 1995
1 zakje gedroogde gist
½ eetlepel suiker
500 gram bloem
zout
150 gram zwarte olijven, ontpit, kleingesneden
4 eetlepels olijfolie
50 gram groene olijven
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
grof zeezout
cayennepeper
Gist met suiker in 1 deciliter warm water oplossen en 10 minuten laten rusten totdat het gaat schuimen. Bloem op werkvlak storten, kuiltje in het midden maken. In kuiltje zout, zwarte olijven, gistmengsel en 2 eetlepels olie doen. Samen tot deeg kneden, beetje bij beetje warm water toevoegen en doorkneden tot soepel deeg dat van de hand loslaat.
Deeg in groot bakblik, bekleed met bakpapier en ingevet, uitduwen. Groene olijven over deeg verdelen en beetje erin duwen. Bestrooien met rozemarijn, grof zout en cayennepeper. Vorm afdekken met vochtige doek en deeg op warme plaats 1 uur laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 220°C. Focaccia in midden van oven in 20 - 25 minuten gaar en goudbruin bakken. 5 Minuten voor einde baktijd focaccia met 2 eetlepels olie besprenkelen.
4 personen
voedingswaarde : 650 kcal p.p.
bereidings- / rijstijd : 60 / 60 minuten
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : brood
bron : Tip Culinair september 1995
Roergebakken groenten
ROERGEBAKKEN GROENTEN
250 gram mie
3 eetlepels olijfolie
3 worteltjes, in blokjes van ½ centimeter
4 stengels bleekselderij, in luciferdunne reepjes van 6 centimeter
1 prei, in stukken van 6 centimeter
1 eetlepel geraspte gemberwortel
1 teentje knoflook, geperst
1 struik paksoi, in hele dunne reepjes
zout
peper
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels Japanse sojasaus
Mie volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. In wok of grote pan olie verhitten. Wortel, bleekselderij en prei 8 minuten roerbakken. Gemberwortel, knoflook en paksoi erdoor roeren en nog 5 minuten roerbakken. Zout, peper, gembersiroop en sojasaus erdoor roeren en al omscheppend alles even goed doorwarmen. Mie over borden verdelen. Groenten erop scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip Culinair september 1995
250 gram mie
3 eetlepels olijfolie
3 worteltjes, in blokjes van ½ centimeter
4 stengels bleekselderij, in luciferdunne reepjes van 6 centimeter
1 prei, in stukken van 6 centimeter
1 eetlepel geraspte gemberwortel
1 teentje knoflook, geperst
1 struik paksoi, in hele dunne reepjes
zout
peper
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels Japanse sojasaus
Mie volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. In wok of grote pan olie verhitten. Wortel, bleekselderij en prei 8 minuten roerbakken. Gemberwortel, knoflook en paksoi erdoor roeren en nog 5 minuten roerbakken. Zout, peper, gembersiroop en sojasaus erdoor roeren en al omscheppend alles even goed doorwarmen. Mie over borden verdelen. Groenten erop scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip Culinair september 1995
Abonneren op:
Posts (Atom)