GEGRATINEERDE CHAMPIGNONS IN ROOM-WIJNSAUS
1 sjalotje
250 gram champignons
1 eetlepel boter of margarine
1 teentje knoflook
3 eetlepels droge witte wijn
½ theelepel tijm
½ theelepel kruidenbouillonpoeder
125 milliliter crème fraîche
150 gram gemalen oude kaas
(versgemalen) zwarte peper
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren. In koekenpan boter verhitten. Sjalot 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Champignons toevoegen en 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt 3 minuten op hoog vuur laten inkoken. Crème fraîche en gemalen kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Champignons in 2 lage ovenvaste schaaltjes met een inhoud van 2½ deciliter overdoen en 3 à 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.
Serveren met stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande 26 september 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten