ROERGEBAKKEN GROENTEN
250 gram mie
3 eetlepels olijfolie
3 worteltjes, in blokjes van ½ centimeter
4 stengels bleekselderij, in luciferdunne reepjes van 6 centimeter
1 prei, in stukken van 6 centimeter
1 eetlepel geraspte gemberwortel
1 teentje knoflook, geperst
1 struik paksoi, in hele dunne reepjes
zout
peper
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels Japanse sojasaus
Mie volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. In wok of grote pan olie verhitten. Wortel, bleekselderij en prei 8 minuten roerbakken. Gemberwortel, knoflook en paksoi erdoor roeren en nog 5 minuten roerbakken. Zout, peper, gembersiroop en sojasaus erdoor roeren en al omscheppend alles even goed doorwarmen. Mie over borden verdelen. Groenten erop scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip Culinair september 1995
zondag 12 september 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten