KAASFONDUE MET GEITENKAAS
1 teentje knoflook
2 deciliter droge witte wijn
100 gram zachte geitenkaas
150 gram geraspte belegen kaas
2 theelepels maïzena
citroensap
zout
vers gemalen zwarte peper
Halveer het teentje knoflook en wrijf de bodem van een vuurvaste caquelon of braadpan er mee in. Voeg de wijn toe. Breng de wijn op half hoog vuur aan de kook. Verkruimel de geitenkaas. Voeg de geitenkaas en de geraspte kaas aan de wijn toe en laat de kaas al roerende smelten. Maak de maïzena aan met 1 eetlepel water. Voeg de maïzena aan de kaas toe en blijf roeren tot een mooi gebonden gladde fondue ontstaat. Breng de fondue op smaak met enkele druppels citroensap, zout en peper.
Serveer de fondue met stokbrood, rauwe champignons, kerstomaatjes, bleekselderij en wortel.
2 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Menu 20 september 1995
zaterdag 11 september 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten