ROERGEBAKKEN BROCCOLI
1 rode paprika
300 gram panklare broccoliroosjes
3 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook
70 gram tomatenpuree
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel oregano
1 theelepel basilicum
150 gram maïskorrels
100 gram ongezouten cashewnoten
1 ciabattastokbrood (225 gram)
Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Broccoli in kleinere roosjes snijden. In wok olie verhitten. Paprika toevoegen en al omscheppend 2 minuten bakken. Knoflook pellen, erboven uitpersen en 1 minuut meebakken. Broccoliroosjes, tomatenpuree, ketjap, oregano, basilicum, maïs en cashewnoten toevoegen en al omscheppend 10 minuten bakken. Roergebakken broccoli over vier borden verdelen. Ciabatta in schuine plakken snijden en ernaast leggen.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : AllerHande 21 september 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten