STOOFPEERTJES IN KARAMEL-WIJNSAUS
1 sinaasappel
100 gram suiker
1½ deciliter rode wijn
1 kaneelstokje
1 kilogram roodkokende stoofpeertjes (Saint Rémy)
Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen. ¼ Deel van sinaasappel dun schillen. Van rest van schil met citroentrekker sliertjes maken of met scherp mesje schil dun eraf snijden en in dunne reepjes snijden. In pan met dikke bodem suiker op zacht vuur onafgedekt langzaam laten smelten en goudbruin laten worden (= karamelliseren). Wijn, kaneelstokje, stuk sinaasappelschil en 1½ deciliter water toevoegen. Vloeistof zachtjes aan de kook brengen. Intussen peertjes schillen, steeltjes en kroontjes eraan laten zitten. Peertjes in vloeistof leggen en afgedekt op laag vuur in 1 uur gaar stoven, halverwege voorzichtig keren.
Peertjes voorzichtig uit stoofvocht nemen en in schaal zetten. Kaneelstokje en sinaasappelschil uit stoofvocht nemen. Stoofvocht op hoog vuur met sinaasappelsliertjes 3 minuten laten inkoken. Saus over peertjes gieten.
Serveren bij bijvoorbeeld varkensfricandeau.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 75 / 5 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande 21 september 1995
zaterdag 11 september 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten