PEPERS MET LOOK
12 zoete groene pepers (de lichte, lange pepers van de mediterrane supermarkt zijn niet pittig, maar zoetig)
3 teentjes knoflook
100 milliliter olijfolie
Gril de pepers tot zacht. Plet de knoflook tot puree en meng met de olijfolie en wat peper en zout. Besprenkel de pepers met de knoflookolie, meer heb je niet nodig om een perfect aperitiefhapje te toveren.
4 personen
voedingswaarde : 236 kcal p.p.
bereidings- / bbqtijd : 5 / 10 minuten
gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Delicious. juli 2021
dinsdag 27 juli 2021
You Po Che Mian (China)
YOU PO CHE MIAN (BIANG BIANG-NOEDELS MET HETE OLIE)
biang biang-noedels gemaakt van 240 gram bloem
2 tenen knoflook, geraspt
2 lente-uien, in dunne ringen
2 eetlepels szechuan chilivlokken, verkruimeld
2 - 3 struikjes paksoi, bladeren losgehaald
4 eetlepels neutrale olie
2 eetlepels lichte Chinese sojasaus
2 eetlepels chinkiang (zwarte rijstazijn)
1 handvol koriander, grof gehakt, voor erbij
Kook de biang biang-noedels volgens recept en giet ze af. Blancheer intussen de paksoi 1 minuut in kokend gezouten water. Verdeel de noedels over twee kommen. Maak in het midden van beide kommen een bergje van knoflook, lente-ui en szechuan chilivlokken.
Verhit de olie in een kleine steelpan tot hij begint te roken. Schenk de olie voorzichtig op het bergje smaakmakers in de kommen en kijk naar de minivuurwerkshow die plaatsvindt. Schep alles door elkaar met de sojasaus, rijstazijn en paksoi. Serveer de biang biangnoedels bestrooid met de koriander.
2 personen
voedingswaarde : 647 kcal p.p.
noedels maken / bereidingstijd : 3½ uur / 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : veganistisch hoofdgerecht
bron : Delicious. juni 2021
biang biang-noedels gemaakt van 240 gram bloem
2 tenen knoflook, geraspt
2 lente-uien, in dunne ringen
2 eetlepels szechuan chilivlokken, verkruimeld
2 - 3 struikjes paksoi, bladeren losgehaald
4 eetlepels neutrale olie
2 eetlepels lichte Chinese sojasaus
2 eetlepels chinkiang (zwarte rijstazijn)
1 handvol koriander, grof gehakt, voor erbij
Kook de biang biang-noedels volgens recept en giet ze af. Blancheer intussen de paksoi 1 minuut in kokend gezouten water. Verdeel de noedels over twee kommen. Maak in het midden van beide kommen een bergje van knoflook, lente-ui en szechuan chilivlokken.
Verhit de olie in een kleine steelpan tot hij begint te roken. Schenk de olie voorzichtig op het bergje smaakmakers in de kommen en kijk naar de minivuurwerkshow die plaatsvindt. Schep alles door elkaar met de sojasaus, rijstazijn en paksoi. Serveer de biang biangnoedels bestrooid met de koriander.
2 personen
voedingswaarde : 647 kcal p.p.
noedels maken / bereidingstijd : 3½ uur / 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : veganistisch hoofdgerecht
bron : Delicious. juni 2021
Gegrilde calamari met gegrilde-paprikasalade
GEGRILDE CALAMARI MET GEGRILDE-PAPRIKASALSA
4 calamari (pijlinktvissen) à 200 gram, schoongemaakt
1 courgette, in lange, dunne plakjes
1 bos bosuitjes, bijgesneden
olijfolie om in te bakken
PAPRIKASALSA
2 grote rode paprika’s, rondom ingeprikt met een vork
1 kleine rode ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijn geraspt
1 bosje bladpeterselie, fijngesneden
1 rode chilipeper, fijngesneden
rasp en sap van 1 (bio)citroen + halve citroenen voor erbij
100 milliliter extra vergine olijfolie
Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Vet de pan licht in met olie. Gril de paprika’s voor de salsa 14 - 15 minuten onder regelmatig keren, tot het vel rondom geblakerd is. Leg de paprika’s in een kom en laat ze afgedekt met plasticfolie 20 - 30 minuten rusten.
Schep intussen de calamari, courgette en bosuitjes in een grote kom om met olijfolie en wat zout en peper. Gril ze in porties 5 - 7 minuten. Laat 5 minuten rusten en snijd de calamari in ringen.
Ontvel intussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze fijn. Doe ze in een kom en voeg het uitje, de knoflook, peterselie, peper, de citroenrasp en het -sap, de olijfolie en wat zout en peper toe. Schep de salsa om.
Schep de courgettes, calamari en bosui op een schaal en schep de paprikasalsa erover. Serveer met de halve citroenen.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 439 kcal p.p.
bereidings- / rusttijd : 30 / 30 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Delicious. juli 2021
4 calamari (pijlinktvissen) à 200 gram, schoongemaakt
1 courgette, in lange, dunne plakjes
1 bos bosuitjes, bijgesneden
olijfolie om in te bakken
PAPRIKASALSA
2 grote rode paprika’s, rondom ingeprikt met een vork
1 kleine rode ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijn geraspt
1 bosje bladpeterselie, fijngesneden
1 rode chilipeper, fijngesneden
rasp en sap van 1 (bio)citroen + halve citroenen voor erbij
100 milliliter extra vergine olijfolie
Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Vet de pan licht in met olie. Gril de paprika’s voor de salsa 14 - 15 minuten onder regelmatig keren, tot het vel rondom geblakerd is. Leg de paprika’s in een kom en laat ze afgedekt met plasticfolie 20 - 30 minuten rusten.
Schep intussen de calamari, courgette en bosuitjes in een grote kom om met olijfolie en wat zout en peper. Gril ze in porties 5 - 7 minuten. Laat 5 minuten rusten en snijd de calamari in ringen.
Ontvel intussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze fijn. Doe ze in een kom en voeg het uitje, de knoflook, peterselie, peper, de citroenrasp en het -sap, de olijfolie en wat zout en peper toe. Schep de salsa om.
Schep de courgettes, calamari en bosui op een schaal en schep de paprikasalsa erover. Serveer met de halve citroenen.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 439 kcal p.p.
bereidings- / rusttijd : 30 / 30 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Delicious. juli 2021
Abonneren op:
Posts (Atom)